Connect with us
Publicitate

CUGIR

Cinci ani de închisoare pentru antrenorul din Cugir care a violat o minoră de 11 ani. A fost închis la Penitenciarul Aiud

Publicat

Antrenorul de tenis din Cugir, Ioan Păcurar, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru viol. Deși la Judecătoria Alba Iulia, bărbatul a primit șase ani de închisoare cu executare, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au redus cu un an sentința finală. 

Ioan Păcurar, unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis din județul Alba a fost condamnat după ce a violat o minoră în vârstă de 11 ani la data comiterii faptelor. Fapta s-a produs în 2017, în vestiarul unei baze sportive din Cugir, minora fiind sportivă. 

De asemenea, acesta este obligat să plătească daune morale în valoare de 15.000 euro, către minoră. 

Decizia definitivă a fost dată de Curtea de Apel Alba Iulia în data de 17 decembrie 2020.

Ce s-a întâmplat

”La data de 22 aprilie 2017, în jurul orei 15:45, în timp ce se aflau în vestiarul unei baze sportive din oraşul Cugir, inculpatul P.I., în calitate de antrenor a pus-o pe persoana vătămată minoră, în vârstă de 11 ani, să se aşeze în braţele sale – inculaptul stând pe un scaun, a prins-o cu o mână de după corp în timp ce cu cealaltă mână a început să o mângâie pe piept pe sub bluză”, se susţine într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, de la momentul trimiterii dosarului în judecată.

Ulterior acestui moment, deşi minora s-a opus, antrenorul ar fi realizat un act de penetrare cu degetul, producându-i minorei o escoriaţie ce a necesitat pentru vindecare 1-2 zile.

Tatăl fetei a fost cel care a sesizat poliţia cu privire la faptul că aceasta a fost agresată sexual de către antrenorul ei de tenis, după efectuarea antrenamentului, la baza sportivă din oraşul Cugir. Iniţial, procurorii au deschis dosar penal pentru corupţie sexuală, dar, ulterior, au schimbat încadrarea juridică a faptei în viol. În 24 aprilie 2017, bărbatul a fost reţinut şi arestat preventiv la Judecătoria Alba Iulia, fiind eliberat după câteva zile, instanţa superioară admiţând contestaţia acestuia.

Antrenorul a fost depistat și încarcerat la Penitenciarul Aiud

La data de 17 decembrie 2020, în jurul orei 15.00, polițiștii din Cugir l-au depistat și reținut pe un bărbat de 54 de ani din Cugir, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Alba Iulia.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 5 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de viol.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax