Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci bărbaţi din Alba care şi-au agresat membrii familiei, cercetaţi penal. Unul dintre ei, reţinut pentru 24 de ore

Publicat

arestat, catuse

Cinci bărbaţi din Alba s-au ales cu dosare penale pentru violenţă în familie, în ultima săptămână. Poliţiştii au emis ordine de protecţie provizorii, pentru persoanele ameninţate de agresori. Unul dintre ei a fost reţinut, după ce şi-a bătut tatăl vitreg. 

Miercuri, 30 ianuarie, poliţiştii Postului de Poliţie Scărişoara au întocmit dosar penal, pentru violenţă în familie şi au emis un ordin pe protecție provizoriu, faţă de un tânăr de 29 de ani, din comuna Scărişoara, care şi-a agresat bunica. Bărbatul a fost obligat să părăsească locuinţa comună şi să nu se apropie la mai mult de 100 de metri de bunica sa.

Joi, 31 ianuarie, poliţiştii din Aiud au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi ameninţare faţă de un bărbat de 42 de ani, din Aiud, care ar fi agresat-o pe fosta sa concubină şi ar fi ameninţat-o cu moartea. Totodată, poliţiştii au emis un ordine de protecţie provizoriu faţă de acesta, interzicându-i să se apropie de victima sa.

Tot joi, poliţiştii din Sebeş au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de un bărbat de 39 de ani, din Sebeş, care şi-ar fi agresat, ameninţat şi jignit soţia. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie dar şi un ordin de protecţie provizoriu care l-a obligat să părăsească locuinţa comună şi să nu se apropie de soţia sa.

În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de un bărbat de 31 de ani, din comuna Berghin, care şi-a agresat tatăl vitreg. La aceeaşi dată, faţă de acesta a fost luată şi măsura reţinerii, pentru 24 de ore, pentru violenţă în familie. Potrivit ordinului provizoriu de protecţie, bărbatul a fost obligat să părăsească locuinţa comună cu a tatălui vitreg şi îi este interzis să se apropie de acesta.

Duminică, 3 februarie, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au intervenit la un scandal în familie ce a avut loc la o locuinţă din comuna Şibot. În bărbat de 47 de ani şi-a agresat concubina şi a alungat-o din locuinţă. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal, pentru violență în familie şi au emis un ordine de protecţie provizoriu, obligându-l să părăsească locuinţa.

Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.

De la intrarea în vigoare a Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, în judeţul Alba au fost emise 16 ordine de protecţie provizorii.  

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax