Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci blocuri din Zlatna vor fi reabilitate energetic, printr-o investiție de peste 15,5 milioane de lei. Licitație, în SEAP

Publicat

drona

Cinci blocuri din Zlatna vor fi reabilitate energetic. Blocurile de locuințe B2, S9, 9, 10 și 25 din orașul Zlatna vor fi reabilitate pentru creșterea eficienței energetice, printr-o investiție de peste 15,5 milioane de lei. 

Primăria Zlatna a lansat vineri, 23 februarie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice a blocurilor B2, S9, 9, 10 și 25 din oraș.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 15.591.694,69 de lei, fără TVA. 

Cinci blocuri din Zlatna vor fi reabilitate energetic

Potrivit documentației, Blocul B2 este situat pe strada Piaţa Unirii, nr. 7, în zona centrală a orașului. Imobilul este format dintr-un singur tronson cu regimul de înălțime P+4E  şi are număr total de 12 apartamente.

Blocul S9 este situat pe strada Piaţa Uniri, nr. 4, în zona centrală a orașului. Imobilul este alcătuit din două tronsoane cu regimul de înălțime S+P+4E și are un număr total de 28 de apartamente.

Blocul 9 este situat pe strada Decebal, nr. 1, în zona centrală a orașului Zlatna. Imobilul este alcătuit din două tronsoane cu regimul de înălțime D+P+4E şi are un număr total de 44 de apartamente.

Blocul 10 este situat pe strada T. Vladimirescu, nr. 10. Imobiliul are regimul de înălțime S+P+4E şi are un număr de 32 de apartemente.

Blocul 25 este situat pe strada Gheorghe Doja în zona centrală a orașului Zlatna. Imobilul este alcătuit din cinci tronsoane cu regimul de înăţime S+P+4E şi are un număr total de 75 de apartamente.

Cinci blocuri din Zlatna vor fi reabilitate energetic: Lucrările propuse

Potrivit documentației, lucrările de reabilitare vor viza, printre altele:

  • Lucrări de reabilitare termică a anvelopei:
    • Izolarea termică a fațadei — parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei clasice exterioare existente/ geamului, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;
    • Izolarea termică a fațadei — parte opacă, cu sistem termoizolant amplasat la exterior cu o grosime de 10 cm;
    • Termo-hidroizolarea terasei cu sistem termoizolant cu o grosime de 30 cm;
    • Închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor;
  • Realizarea lucrărilor de intervenție în scopul realizării ventilării naturale a spațiilor ocupate.
  • Lucrările de reabilitare/ modernizare a instalaţiei de iluminat în clădiri
    • Reabilitarea instalației de iluminat din casa scării;
    • Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent din spaţiile comune cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată și durată mare de viaţă, aferente părților comune ale blocului de locuinţe și dotarea cu senzori de prezență acolo unde se impun.

Blocurile vor fi dotate cu panouri solare

  • Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu
    • Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile – panouri solare electrice, inclusiv achiziţionarea acestora, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră.
  • Alte tipuri de lucrări:
    • Repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura blocului de locuinţe.
    • Repararea acoperişului tip terasă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei.
    • Demontarea instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţadele/terasa blocului de locuinţe, precum şi montarea/remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenţie.
    • Repararea elementelor de construcţie ale fațadei care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea blocului de locuinţe.
    • Refacerea finisajelor interioare în zonele de interventie.
    • Reabilitarea/ modernizarea instalaţiei electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax