Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cinci cetăţeni din Irak, Serbia şi Republica Moldova, care locuiau ilegal în Alba au primit decizii de returnare în ţările natale

Publicat

Poliţiştii Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Alba au desfăşurat, în luna octombrie, o serie de acţiuni cu forţe proprii şi în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, privind combaterea şederii şi muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, au fost depistaţi cu şedere ilegală cinci cetăţeni străini. Persoanele în cauză au intrat legal în România, însă nu au respectat termenele de şedere prevăzute de vizele acordate şi au rămas pe teritoriul statului român şi după ce acestea au încetat, respectiv până la momentul în care au fost depistaţi de poliţişti. Ţările din care provin cei cinci cetăţeni străini sunt Irak (1), Serbia (2), Republica Moldova (2).

Măsurile dispuse împotriva cetăţenilor străini au fost de emitere a deciziilor de returnare de pe teritoriul României, cu obligaţia de a părăsi ţara în termen de 15 zile şi sancţionare contravenţională cu amendă în cuantum total de 2.000 lei, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Biroului pentru Imigrări al judeţului Alba va efectua în continuare activităţi de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul ţării, utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de activitate şi cooperând cu toate instituţiile interesate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii.

Pentru prevenirea încălcării dispoziţiilor legale prevăzute în legislaţia referitoare la obligaţiile străinilor pe teritoriul României şi alte detalii privind condiţiile de şedere, angajare, reîntregirea familiei pe teritoriul României, puteţi accesa site-ul Oficiului Român pentru Imigrări la adresa https://www.ori.mai.gov.ro sau le puteţi obţine la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax