Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci consilieri locali PDL din Aiud îl acuză pe primar de proastă gospodărire a bugetului: „Banii se fituiesc în mâinile lui Josan”

Publicat

La aproximativ un an de la alegerile locale, cinci dintre cei șase consilieri locali PDL din Aiud au venit miercuri la Alba Iulia, pentru a vorbi în conferință de presă despre câteva aspecte din administrația aiudeană, care fac ca orașul să meargă „din rău în mai rău”. Administrarea ineficientă a bugetului de către primar, lipsa de proiecte europene, lipsa de interes pentru atragerea de investiții, lipsa locurilor de muncă sunt câteva dintre problemele ridicate de aceștia.

La conferință au participat cinci dintre cei șase consilieri locali democrat-liberali din Aiud, respectiv Oana Badea, Aurel Fleșer, Tiberiu Budușan, Vasile Vultur și Molnar Geza, cel de-al șaselea, Iosif Bradea, fiind absent.

„În acest moment, situația Aiudului este critică, Metalurgica și-a închis porțile. Au fost puși pe liber aproximativ 350 de angajați. Circa 150 de angajați trebuiau deja să primească salarii compensatorii încă din martie și nu s-a rezolvat nimic pentru ei până acum.

Cum gospodărește primarul Josan banii pe care cetățenii îi varsă la buget: susținem că primarul nu este capabil să administreze banii în interesul cetățeanului aiudean. În 2013, au fost cheltuiți 300.000 pentru reclamă și publicitate, de curând a făcut o excursie în Portugalia, alături de 5 angajați de la primărie, pe care s-au cheltuit 15.000 lei, reușim spectaculoasa demonstrație de forță ca la Aiud să cheltuim 200.000 lei pentru Festivalul Folclorului.

Mai precis, 314.000 lei înseamnă banii câștigați de un pensionar agricultor în 1.014 luni, echivalentul a 85 de ani. Încă o viață dacă ar mai trăi și nu ar reuși să strângă banii necesari primarului Josan pentru publicitate.  Tot acești bani sunt 449 de luni de muncă pentru un profesor debutant, echivalentul a 37 de ani de muncă sau înseamnă 524 luni ajutor de șomaj pentru cei cărora domnul Josan le spune că <nu este treaba primarului să realizeze locuri de muncă într-un oraș>”, a arătat Oana Badea.

Consilierul Aurel Fleșer a ridicat problema șomajului din Aiud și a lipsei locurilor de muncă, o problemă cu care alte orașe de dimensiuni asemănătoare cu Aiudul nu se confruntă la fel de dur: „Administrațiile altor orașe s-au dezvoltat la modul serios. La Cugir, la Sebeș, la Blaj, la Teiuș, toți au reușit să atragă investitori și să creeze locuri de muncă, numai la noi nu apare nimic nou”. El a mai spus că, în acest an, consilierii locali PDL au inițiat un proiect de hotărâre ce prevedea construirea unui Parc Industrial al Aiud, pe o suprafață de 10 hectare, cu acces la drumul național și utilități, însă acesta le-a fost respins în CL, pe motiv că „nu este cazul”, „la fel cum se întâmplă cu cea mai mare parte a proiectelor pe care nu le propune primarul Josan”.

O altă problemă a administrării bugetului a fost deschisă de Tiberiu Budușan, intrat în politică, la PDL, în 2012. Este vorba despre banii alocați echipelor de fotbal din municipiu, potrivit acestuia, într-un mod neechilibrat și incorect: „În Aiud avem două echipe de fotbal, Metalul, care anul trecut, după campionat, s-a clasat pe locul 16 și a retrogradat și Olimpia Aiud, care a ajuns pe locul 8. Ei bine, Metalul a primit o jumătate de miliard de lei vechi, iar Olimpia 3.000 lei. Cu acești bani risipiți pe o echipă slabă se putea reabilita o bază sportivă, dar stadion nu mai avem, că a fost vândut”. El a sugerat că alocarea neechilibrată a banilor pentru echipele sportive ar aduce beneficii unor apropiați ai primarului. „Se cheltuie mulți bani pe masă și transport, se aduc facturi umflate de la același restaurant”, a explicat Budușan.

Aceștia susțin că, în ultimul an, un singur proiect inițiat de consilierii PDL a fost aprobat în Consiliul Local, privitor la aniversarea de 90 de ani a Colegiului „Titu Maiorescu”, și acesta, fără finanțare.

Consilierii îi mai reproșează primarului că nu desfășoară niciun proiect european de dezvoltare, inițiat de primărie și că singurele două proiecte majore ce se derulează în Aiud sunt inițiate de alte instituții, cel de reabilitare pe fonduri europene a Colegiului „Bethlen Gabor” și cel de introducere a unei rețele de apă și canalizare, finanțat de Consiliul Județean. Cât despre Cetatea și centrul istoric din Aiud, aceștia au spus că „se lucrează în pas de melc” și că tot ce s-a făcut în acest an a fost reactualizarea studiului de fezabilitate, pentru care s-a alocat suma de 85.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. fondator Cenaclul Tempoul Literar

    miercuri, 03.07.2013 at 16:50

    Mai bine ar tacea PD-L-ul din gura
    Caci cultura n-are
    Inima de le-ar fi pura
    Mintea lor n-ar fi pe hotare

    Sa se gandeasca ce-au facut ei si apoi sa arate cu degetul !

  2. dana

    miercuri, 03.07.2013 at 21:40

    Dimpotriva, daca ar tacea ar fi de condamnat.

  3. zizicu

    joi, 04.07.2013 at 20:09

    Fondatorule, esti de coma. :))
    Orice ce prostie spui o pui in versuri ??

  4. ALin

    vineri, 05.07.2013 at 22:30

    fondator-ule, in mintea ta nu exista decat PDL, PSD, PNL..Esti prea prost ca sa verifici daca cele spuse sunt adevarate. Dupa acea poti sa vorbesti. Esti de-o prostie rara(nu chiar asa rara totusi). Daca vrei tratament…cere. Poate scapa tara asta de prosti.
    Bineinteles ca o sa ma faci Basist, ca atata va duce capul.
    Eu daca as fi in locul tau m-as teleporta in corpul lui Mandela.
    La cata minte ai(ma repet) sigur nu pricepi ce vreau sa spun.
    PDL-ul sa se duca dracului.

  5. fondatorul Cenaclul

    miercuri, 17.07.2013 at 14:30

    Sunt prea prosti sa va dati seama ca traiti intr-o minte limitata .
    Prosti duzina ca pe vremea lui Caragiale .Nici macar nu stiti sa scrieti si deja sunteti filozofi .Unde nu-i cap ,vai de picioare !

    „Ne nastem intr-o minte limitata
    Si lumea-i mereu in transmormare
    Am ajuns pe culmea intruchipata
    Unde gura lumii ne spune despre fiecare”

    „Incuiati sunt unii, Doamne
    Mintea le-a fugit pe camp
    Au masini si telefoane
    si o limba vorbita stramb”

  6. fondatorul Cenaclul

    miercuri, 17.07.2013 at 14:43

    Daca voi Suntineti toti INCULTI LA CONDUCEREA TARII inseamna ca sunteti prea prosti cand votati sa nu sti sa cititi niste buletine de vot . Ramaneti cu bine in lumea voastra ca din prostie nu va vindeca nimeni .Dumnezeu cu mila !

  7. fondatorul Cenaclul

    miercuri, 17.07.2013 at 15:01

    Scuzati-ma dar noi intelectualii nu dam Diplome pentru prostie .
    Nu dau doi bani pe ceea ce spuneti .Nu sustin prostia!
    „Din betie te mai trezesti,din prostie ba”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax