Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci din zece români își doresc să lucreze pe cont propriu. Ce probleme întâmpină antreprenorii

Publicat

angajat lucru munca

Cinci din zece români își doresc să fie antreprenori sau freelanceri, adică să lucreze pe cont propriu, potrivit celor mai recente studii. Doar că, în realitate, cei care aleg această cale au de înfruntat multe provocări.

Antreprenori cu afaceri funcționale spun că avantajele acestei alegeri sunt multe, însă sunt și neajunsuri. Dacă amintesc de avantajul că ”eşti propriul tău şef, îţi organizezi timpul cum îşi doreşti”, de cealaltă parte, nu mai au sistemul ce le asigură siguranță, ca într-o companie și trebuie să facă absolut tot, fiind o responsabilitate foarte mare.

Totul trebuie învățat, uneori de la zero, în lipsa unor persoane care să te ghideze. Progresul se obține de cele mai multe ori încep și dificil. ”Ritmul de creştere e mai mic decât cel pe care ţi-l imaginezi iniţial”, spune un antreprenor, citat de digi24.ro.

Potrivit studiului eJobs, 36% dintre români se mulţumesc cu locul de muncă cu normă întreagă. În antreprenoriat, spun ei, sunt multe hopuri.

Finanțarea rămâne cel mai greu pas pentru cei care vor să devină patroni. 29% dintre români au încercat să pună pe picioare o afacere, dar au eșuat. Mai mult, 25% dintre startup-uri mor în primul an.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax