Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci elevi ai Colegiului Naţional „David Prodan” din Cugir s-au calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare

Publicat

Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir menţine, şi în acest an, nivelul ridicat de pregătire al elevilor, fapt dovedit de rezultatele acestora la olimpiadele şcolare. Cinci elevi ai Colegiului vor participa la faza naţională a olimpiadelor, în diferite domenii.

Este vorba despre olimpiadele la Fizică, Matematică, Limba Franceză, Chimie şi Filosofie. Fazele judeţene au avut loc în perioada 9-11 martie 2012, la Alba Iulia, iar cele naţionale se vor desfăşura în prima săptămână a lunii aprilie.

La Olimpiada de Fizică, ce se desfăşoară la Brăneşti – Măgurele, judeţul Ilfov, în perioada 1-7 aprilie, Colegiul va fi reprezentat de Mihai Jucariu din clasa a IX-a, pregătit de profesor Miron Bur. La Olimpiada de Matematică, Faza Naţională de la Constanţa, din perioada 2-6 aprilie, Colegiul va fi reprezentat de Paul Trif din clasa a IX-a, instruit de profesor Cristina Andone.

La Olimpiada de Limba Franceză, care se va desfăşura la Timişoara (2-6 aprilie), va participa eleva Adelina Voiculeanu, din clasa profesorului Anca Muntean.

La Olimpiada de Chimie, care se va desfăşura la Baia Mare (1-7 aprilie), va participa Bogdan Ghiţoaica, din clasa a XI-a, pregătit de profesor Mirela Laslău.

La Olimpiada de Filosofie, desfăşurată la Gura Humorului – judeţul Suceava (2-6 aprilie), va participa eleva Iulia Arion, din clasa a-XI-a, pregătită de profesor Ioan Rusu.

Elev calificat la faza naţională, la două materii

La olimpiada judeţeană, Mihai Jucariu, elev în clasa a IX-a, a reuşit să se califice la două olimpiade la care a participat, la fizică şi matematică. Dintre cele două, acesta a ales să meargă mai departe la cea de fizică.

Mihai Jucariu va participa în acest sfârşit de săptămână la concursul naţional de fizică „EVRIKA”, din staţiunea Călimăneşti.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax