Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci noi blocuri sociale urmează să fie construite la Alba Iulia. Contractul de finanțare nerambursabilă, semnat de Gabriel Pleșa

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa a semnat recent un nou contract prin care municipiul obține o sumă importantă pentru dezvoltare, aproape 307 miliarde lei vechi (cca 6,2 milioane de euro) reprezentând finanțarea nerambursabilă pentru construcția a încă cinci blocuri de locuințe sociale pe strada Gheorghe Șincai, pe lângă cel aflat deja într-un stadiu avansat de execuție.

„Împreuna cu cele 5 noi blocuri, Primăria Alba Iulia va avea disponibile, pe strada Gheorghe Șincai, nu mai puțin de 126 de noi apartamente cu destinație socială, o adevărată gură de oxigen pentru familiile din municipiu cu posibilități reduse. Rezolvăm, rând pe rând, problemele orașului și facem din Alba Iulia o comunitate mai incluzivă”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Noul contract de finanțare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul Programului multianual de construcții locuințe sociale, iar blocurile au un termen de 36 luni pentru execuție, după realizarea procedurilor de licitație și atribuire.

Valoarea totală a investiției este de peste 37,4 milioane lei, adică peste 7,5 milioane euro.

Încă o veste bună este că blocul aflat deja în construcție pe strada Gheorghe Șincai, finanțat prin POR și intrat în execuție în noiembrie 2022, se află într-un stadiu avansat.

Se lucrează în acest moment la finisajele interioare, iar până la sfârșitul acestui an blocul va fi finalizat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lae Cușcă

    vineri, 16.06.2023 at 07:05

    mulțumesc statului Român că încurajează munca și că ne asigura toate conditiile de viață ca sa putem sa ne formam profesional in continuare sa muncim mai bine și să fim mai productivi. ca sa putem tine în spate niste putori oriinare care votează pentru un kil de făină și ulei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax