Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CINCI noi treceri de pietoni vor fi iluminate suplimentar la Alba Iulia. Unde se află și valoarea investițiilor

Publicat

soare

Primăria Alba Iulia vrea să amenajeze noi treceri de pietoni iluminate suplimentar, pe unele străzi din municipiu. Investiția este inclusă într-un proiect de construire a sistemului de iluminat pe alte 13 artere din oraș.

Valoarea totală a investiției pentru construire rețea iluminat public în Municipiul Alba Iulia pe străzile George Sand, Bazna, Blandiana, Aleea Cetinei, Dimitrie Anghel, Francesca, Lotru, Modena, Otilia Cazimir, Răchitei, Tuberozelor, Tudor Vianu, Sălaj și 5 treceri de pietoni iluminate suplimentar pe străzile Alexandru Ioan Cuza (2), Calea Moților (1), Zlatnei (2)” este de 1.093.689,75 lei (fără TVA).

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 10 luni.

Pentru trecerile de pietoni, se va monta sistem de iluminat pentru fiecare sens de circulație, astfel încât pietonii care traversează strada să poată fi observați din timp util de către șoferi.

Locațiile pentru trecerile de pietoni iluminate suplimentar:

Strada Alexandru Ioan Cuza (estimare investiție 40.000 lei):

– trecerea de pietoni zona Ambient

– trecerea de pietoni zona sens giratoriu Bărăbanț

Strada Calea Moților (estimare investiție 18.000 lei):

– trecerea de pietoni zona străzii Abrudului

Strada Zlatnei (estimare investiție 36.000 lei):

– trecerea de pietoni zona străzii Pădurii

– trecerea de pietoni zona străzii Valea Aurului

Străzile pe care se va construi rețea de iluminat public nu erau până acum în patrimoniul municipiului, astfel încât nu au putut fi cuprinse în investițiile cu finanțare europeană în derulare.

Se vor monta următoarele elemente:

Strada George Sand – 13 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 410 ml rețea iluminat public cu extindere; (estimare investiție 104.333 lei)

Strada Bazna – 11 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 350 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 94.041 lei)

Strada Blandiana – 10 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 310 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 79.452 lei)

Strada Aleea Cetinei – 9 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 280 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 73.518 lei)

Strada Dimitrie Anghel – 11 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 350 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 86.133 lei)

Strada Francesca – 11 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 350 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 87.014 lei)

Strada Lotru – 5 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 155 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 49.408 lei)

Strada Modena – 5 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 155 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 49.408 lei)

Strada Otilia Cazimir – 7 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 195 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 67.691 lei)

Strada Răchitei – 10 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 310 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 79.452 lei)

Strada Tuberozelor – 13 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 410 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 104.333 lei)

Strada Tudor Vianu – 8 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 250 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 67.584 lei)

Strada Sălaj – 5 buc stâlpi de iluminat/ corpuri de iluminat controlate prin telegestiune; 155 ml rețea iluminat public cu extindere (estimare investiție 57.317 lei)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean Alba: activitatea centrului de evaluare medicală a pacienților COVID, sistată în perioada cu incidență redusă

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba anunță că se sistează activitatea centrului dedicat evaluării medicale a pacienților diagnosticați cu COVID care se tratează la domiciliu sub observația medicului de familie. Motivul este scăderea numărului de cazuri, la nivel național și pe teritoriul județului Alba, dar și adresabilitatea scăzută din ultimele luni.

Potrivit sursei citate, în continuare, la SJU Alba Iulia, în Unitatea de Primiri Urgențe, în secția de Boli Infecțioase (prin internare) și, în funcție de gravitate, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, sunt diagnosticați, evaluați, investigați, îngrijiți și tratați pacienții cu COVID-19.

În funcție de evoluția numărului de cazuri (creșterea incidenței) și în situația în care va fi necesar activitatea centrului de evaluare medicală a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus SARS-CoV-2 va fi reluată, potrivit sursei citate.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia ”a organizat un spațiu medical adecvat, care a funcționat separat de celelalte secții/specialități medicale în care ajungeau pacienții cu COVID-19 (exemple Unitatea de Primiri Urgențe, secția de Boli Infecțioase, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă).

Centrul era dedicat evaluării medicale a pacienților cu COVID-19, care s-au tratat la domiciliu, sub observația medicilor de familie. Aici pacienții au putut beneficia de investigații medicale, în timpul evoluției bolii, după o programare prealabilă și cu respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.

În continuare, la SJU Alba Iulia, activitatea pe zona de COVID-19 se desfășoară în condiții normale. Se prelevă probe pentru diagnosticarea bolii, sunt tratați pacienți și se efectuează investigații medicale de specialitate. Pacienții care prezintă simptomatologie specifică sunt încurajați să se adreseze spitalului sau medicilor de familie, în funcție de situație”, mai transmit reprezentanții unității medicale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Fost ministru al Economiei: ”Guvernul va mări taxele și impozitele. Ce vor să facă domnii Ciolacu și Ciucă este crimă economică”

Publicat

Criza economică din prezent este ”o furtună aproape perfectă”, a declarat vicepreședintele USR Claudiu Năsui.

”Cu toată proprietatea cuvintelor folosite, ce vor să facă domnii Ciolacu și Ciucă este crimă economică. Să nu credeți că nu au de ales” a spus Năsui.

Fostul ministru al Economiei crede că Guvernul va mări taxele și impozitele, mergând astfel ”direct în buzunarul românilor”.

Claudiu Năsui a declarat despre inflație că este o furtună aproape perfectă.

”Eu am spus că inflația va ajunge la 15% anul acesta și asta o ziceam în decembrie, când BNR-ul zicea că nu depășim cele două cifre” a spus acesta, potrivit RFI.

Vezi: Încă o categorie de angajați va beneficia de scutire de impozit la salarii. Legea a fost promulgată

Unii experți atrag atenția că majorarea unor impozite nu mai poate fi exclusă.

”Populația e sărăcită. Prețurile explodează. Deja ne permitem să cumpărăm mai puțin în fiecare lună. Iar PSD și PNL vor să crească taxele.

Nicio țară din lume nu crește taxele când economia e la marginea prăpastiei.

Cu toată proprietatea cuvintelor folosite, ce vor să facă domnii Ciolacu și Ciucă este crimă economică. Să nu credeți că nu au de ales.

Pot să reducă cheltuielile, dar nu vor să facă asta pentru că atunci le este afectat activul de partid care a tot crescut pe spatele statului.

Guvernul are de ales: fie își restrânge cheltuielile, deci nu le mai crește cu 19% față de anul trecut, fie crește taxele, adică fie noi, românii, o să avem mai puțini bani, fie ei își restrâng puțin organigramele, pensiile speciale, agențiile, PNDL-urile și toate astea”, a spus Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Sărbătoarea Salcâmilor la Ceru Băcăinți. Petrecere, voie bună și aglomerație în cea mai pustie comună din România

Publicat

Comuna Ceru Bacăinți a găzduit duminică serbarea anuală dedicată salcâmilor. Vremea a fost superbă, câțiva nori au făcut că atmosfera încinsă să fie totuși respirabilă, a transmis unul dintre participanți. 

Evenimentul a fost deschis oficial în jurul orei 14, de către primarul Ioan Trif, care a invitat pe scenă și alți colegi de la primăriile învecinate.

Au fost amenajate băncuțe în față scenei, precum și mese pe lângă punctele de vânzare. Mai multe echipaje de polițiști și jandarmi au patrolat zona pentru siguranța evenimentului.

Spectacolul a fost asigurat de o mulțime de interpreți de muzică populară și nu numai.

Ceru Băcăinți este cea mai pustie comună din România, cu doar aproximativ 250 de locuitori. Cele zece sate ale comunei sunt răspândite pe o suprafața de aproximativ 5.900 de hectare a comunei.

Un calcul simplu arată că densitatea populației este apropiată de cea înregistrată în unele dintre cele mai depopulate zone din lume: un om la peste 21 de hectare.

Foto/video: Fotospeed.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Avarie la o conductă de apă din Aiud: Mai multe străzi au rămas fără apă potabilă. Zona afectată

Publicat

O avarie s-a produs, luni, 16 mai, la o conductă de apă potabilă din Aiud. Pentru a remedia situația, compania APA CTTA SA, sucursala Aiud a anunțat că pe mai multe străzi din zona afectată s-a întrerupt furnizarea apei potabile. 

S-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile: Moților, Livezii, Fântanele, Paltiniș, Abrudului, Valea Aiudului, Codrului, Dorului, iar operatorul anunță că nu va fi furnizată apă până la ora 16.00.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, pot fi semnalate la Dispeceratului Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax