Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci „păduri urbane” urmează să fie înființate în municipiul Alba Iulia. Unde vor fi amplasate

Publicat

Cinci „păduri urbane”, care vor acoperi o suprafață totală de 6.400 mp, vor fi realizate în municipiul Alba Iulia. Acestea urmează să fie amplasate în zona cartierului Recea, pe strada Morii, pe strada Consiliul Europei, în apropierea Catedralei Unității Neamului (B-dul Transilvaniei) și lângă Centrul Multicultural de pe strada Gheorghe Șincai. 

„Alba Iulia a primit astăzi decizia de acceptare a finanțării din fonduri europene, prin PNRR, a proiectului privind înființarea a cinci păduri urbane în municipiul nostru. Aceste spații umbrite sunt extrem de necesare și în mod cert vor fi dezvoltate în continuare, pentru că schimbările climatice sunt aici, le simțim zi de zi.

Consiliul Local a aprobat deja documentația tehnico-economică pentru implementarea proiectului pe parcursul celor 23 de luni, în primul an urmând să fie pregătit terenul și înființată plantația.

Cele cinci <păduri urbane>, care vor acoperi o suprafață totală de 6.400 mp, vor fi realizate în următoarele zone: proximitatea cartierului Recea, pe strada Morii, pe strada Consiliul Europei, în apropierea Catedralei Unității Neamului (Bd. Transilvaniei) și lângă Centrul Multicultural din strada Gheorghe Șincai.

Vom folosi o vastă diversitate de arbori și arbuști din specii native, iar zonele vor avea densități mari, astfel încât să se constituie în adevărați <plămâni verzi> ai municipiului nostru.
Împreună facem din Alba Iulia un loc mai bun”, a anunțat primarul Gabriel Pleșa, joi, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate