Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci persoane din Alba trimise în judecată pentru trafic de etnobotanice. Procurorii DIICOT au probat zeci de tranzacții

Publicat

Cinci persoane din Alba, patru bărbați și o femeie au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia pentru trafic de etnobotanice. 

Trei dintre aceștia sunt în arest preventiv în Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, iar doi printre care și femeia se află în libertate. 

În data de 3 februarie 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Cei cinci vor fi judecați de magistrații Tribunalului Alba pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.

Procurorii au probat vânzări de droguri făcute de cei cinci din anul 2019 și până în 2022, când au fost reținuți de procurorii DIICOT Alba Iulia.

Aceștia vindeau în Aiud, Cugir, Teiuș, dar și prin Alba Iulia. De asemenea aceștia vindeau și prin Cluj Napoca, unele vânzări fiind realizate și prin Florești.

După ce procurorii DIICOT Alba Iulia au intrat pe fir, unul dintre ei a vândut droguri și unui anchetator sub acoperire.

”în data de 18.05.2022, i-a vândut colaboratorului sub acoperire cu numele de cod ##### 9 pliculețe din material plastic transparent tip ziplock ce conțin o substanță cristalină de culoare albă (11,7 grame substanță care conține Eutylone);

– în data de 13.06.2022, i-a vândut colaboratorului sub acoperire cu numele de cod ##### un pliculeț din material plastic transparent tip ziplock ce conțin o substanță cristalină de culoare albă (10,2 grame substanță care conține 2-MMC), contra sumei de 550 lei”, se arată în motivarea instanței, disponibilă pe rejust.ro.

Dosarul a fost realizat pe baza unor serii de probe: declarații martori, inculpați, procese verbale de investigații, cumpărări autorizate cu anchetatori sub acoperire, percheziții domiciliare, interceptări ale telefoanelor și supravegheri audio video.

Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax