Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci şcoli din Apuseni au solicitat suspendarea cursurilor pentru două zile, din cauza frigului extrem şi a condiţiilor grele de drum

Publicat

Trei şcoli şi o grădiniţă din oraşul Cîmpeni, două şcoli şi două grădiniţe din comuna Ciuruleasa vor  suspenda cursurile pentru două zile, din cauza frigului extrem şi a condiţiilor grele de transport.  Aproape 2.500 de elevi nu vor merge la şcoală, joi şi vineri. Şcoala din Albac a solicitat, de asemenea, întreruperea activităţii pentru perioada menţionată.
Temperaturile extrem de scăzute din această perioadă pun probleme elevilor din Cîmpeni, Ciuruleasa şi Albac, care parcurg zilnic, pe jos sau cu microbuzul, anumite distanţe pentru a ajunge la şcoală. Din acest motiv, Consiliile locale ale acestor localităţi au aprobat suspendarea cursurilor, pentru joi şi vineri.
La Cîmpeni, elevii Şcolii Generale, ai Grupului Şcolar Forestier, ai Colegiului „Avram Iancu” şi copiii Grădiniţei cu program normal, într-un număr total de 2.390, nu vor face cursuri în zilele de 2 şi 3 februarie. Deşi clădirile şcolilor sunt bine încălzite, mulţi dintre elevi, chiar dacă locuiesc în oraş, sunt nevoiţi să parcurgă pe jos distanţa până la şcoală, iar, pentru a evita eventualele probleme de sănătate, aceştia vor sta acasă în această perioadă.
Şi la şcolile şi grădiniţele din comuna Ciuruleasa, o şcoală şi o grădiniţă din Ciuruleasa şi o şcoală şi o grădiniţă din satul Buningine, elevii, într-un număr total de 64, nu vor face cursuri joi şi vineri. Aici, o problemă suplimentară care a dus la suspendarea cursurilor este faptul că microbuzul care transporta elevii la şcoli s-a defectat.
Şcoala din Albac a solicitat de asemenea ca, joi şi vineri, să se suspende activitatea didactică, din acelaşi motiv.
Cu toate acestea, şcolile din alte comune din Apuseni (Poiana Vadului, Gârda, Scărişoara) nu au înaintat o astfel de solicitare.

Perioada pentru care a fost aprobată suspendarea cursurilor este, deocamdată, de două zile, însă aceasta poate fi extinsă în cazul în care frigul extrem va persista. Consiliile de Administraţie şi Consiliile Profesorale ale şcolilor vor hotărî dacă şi cum se vor recupera lecţiile pierdute în aceste zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax