Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci tineri din Şugag, AMENDAŢI de jandarmi, pentru că au încercat să intre ilegal în tabăra Luncile Prigoanei, să „găsească fete”

Publicat

masini jandarmiCinci tineri din Şugag s-au ales cu amenzi totale de 1200 de lei de la jandarmi, după ce au vrut să intre ilegal într-o tabără şcolară. Aceştia şi-au motivat gestul prin aceea că erau în stare de ebrietate şi doreau să găsească fete pentru a-şi continua distracţia în compania lor.

Luni, 20 iulie, în jurul orei 22.30, cinci tineri din comuna Şugag, după ce au consumat băuturi alcoolice într-o cabană din apropiere, au dorit să continue cheful şi au încercat să intre în perimetrul taberei şcolare de la Luncile Prigoanei, deoarece, aşa cum aveau să admită ulterior, erau în căutarea unor eventuale domnişoare dornice să li se alăture.

După cum era de aşteptat, au fost observaţi de personalul însărcinat cu supravegherea şi li s-a interzis accesul. Extrem de nervoşi, i-au înjurat pe supraveghetori şi i-au ameninţat cu bătaia, continuând să fie violenţi verbal până la sosirea unui echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag.

Tabăra sportivă de la Luncile Prigoanei este în această perioadă gazda câtorva zeci de elevi de pe întreg cuprinsul ţării.

Jandarmii chemaţi în ajutor au acţionat de urgenţă pentru aplanarea incidentului, oprindu-i şi identificându-i pe vinovaţi. În urma verificărilor efectuate, cei cinci tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, în funcţie de vinovăţie, au fost sancţionaţi cu amenzi între 200 şi 400 lei, valoarea totală a acestora fiind de 1200 lei.

Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte, jandarmii atenţionează cetăţenii că zona va fi monitorizată în continuare de echipajele de jandarmerie, iar acestea vor interveni prompt pentru prevenirea sau combaterea unor încălcări ale legilor în vigoare. De asemenea, reamintesc faptul că “pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, regiilor autonome, societăţilor comerciale, partidelor sau altor formaţiuni politice, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ambasadelor şi reprezentantelor altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României (…) ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 de lei. Totodată, violarea sediului profesional constituie infracţiune, se defineşte ca fiind pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite şi se pedepseşte, în unele cazuri, cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax