Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci transporturi ilegale de lemn şi pomi de Crăciun, oprite de poliţişti, în două zile. Acţiuni în Munţii Apuseni, Aiud şi Şard

Publicat

brazi pomi de craciun Poliţiştii din Alba au confiscat, în perioada 23-24 noiembrie, 15 metri cubi de material lemnos, 70 de pomi de Crăciun şi 2.000 de kilograme de cetină. Au depistat cinci transporturi ilegale de lemn, în Munţii Apuseni, Aiud şi Şard. Acţiunile s-au încadrat în planul de acţiune „Sărbători de Iarnă în Siguranţă”.

Au fost intensificate acţiunile de prevenire şi combatere a tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos, poliţiştii acționând atât pe timp de zi cât şi noaptea, pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă prevederile legale incidente în domeniu.

Marţi, 24 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, în timp ce acţionau împreună cu jandarmi ai Detașamentului 4 de Jandarmi Cîmpeni, pe raza comunei Albac, au identificat un camion, încărcat cu 15 metri cubi de cherestea, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de însoţire. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe şoferul camionului, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, a fost confiscată.

Luni, 23 noiembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Horea l-au depistat pe un tânăr din comuna Horea, care transporta cu o căruţă, 25 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal.

brazi pomi de craciun portbagaj Marţi, 24 noiembrie, poliţiştii de ordine publică din Aiud, sprijiniţi de poliţiştii de la rutieră, au depistat un autoturism ce circula pe strada Avram Iancu din Aiud şi care transporta 45 de pomi de Crăciun, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Tot marţi, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au oprit pentru control, pe DN 74 pe raza localităţii Şard, două autoutilitare care transportau 2.000 de kilograme de cetină de brad, pentru care, conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Acţiunile continuă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax