Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci „tratamente promițătoare” pentru COVID-19 ar putea fi aprobate de Uniunea Europeană până în octombrie

Publicat

​Comisia Europeană a anunțat că a identificat cinci tratamente „promițătoare” pentru COVID-19. E vorba de terapii „care ar putea fi disponibile în curând” în întreaga Uniune Europeană.

Patru sunt anticorpi monoclonali, în prezent în curs de examinare în timp real de către Agenția Europeană pentru Medicamente, iar cel de-al cincilea altul este un imuno-supresor, deja autorizat pentru pacienții care nu sunt bolnavi de Covid și care ar putea primi undă verde și pentru tratarea virusului Sars-Cov-2.

Cele cinci produse ar putea fi aprobate până în octombrie. Până la aceeași dată, Comisia va dezvolta un portofoliu de cel puțin 10 terapii potențiale, stabilite în baza criteriilor obiective și științifice, convenite cu statele membre.

Comisia Europeană specifică într-un comunicat că a finalizat recent o achiziție comună de anticorpi monoclonali (casirivimab și imdevimab) și că până la sfârșitul anului ar putea iniția altele.

Primul eveniment de matchmaking pentru industrie va fi organizat în zilele de 12 și 13 iulie, obiectivul fiind cel de a reuni diferitele componente ale sectorului și a accelera producția în cantități adecvate a terapiilor autorizate.

(surse: Rador, La Stampa)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax