Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cine este AUR, noua formațiune politică din Parlamentul României. Partid naționalist și conservator

Publicat

Alianța pentru Unitarea Românilor (AUR) este noua formațiune politică care va intra în Parlamentul României, după Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020 potrivit Exit Poll Alegeri Parlamentare 2020 de la ora 21,00

În timpul unei campanii agresive susținută în mediul on-line și îndreptată împotriva actualelor partide politice, dar și a întregii mass medii românești, AUR a reușit să își câștige un număr destul de mare de susținători și simpatizanți, în special din rândul oamenilor plecați la muncă în străinătate și rudelor acestora care au rămas în țară. 

Citește și Primărița din Șpring despre deputatul AUR, ales în Alba: Oamenii l-au scos din Primărie și l-ați luat voi să facă ordine în țară

Fondatorul partidului este George Simion, cunoscut în trecut ca militant pentru unirea Basarabiei cu România, dar și pentru o serie de proteste îndreptate împotriva guvernului României.

Partidul se poziționează ca fiind unul naționalist, conservator și îndreptat către valorile tradiționale.

Co-președinte este Claudiu Târziu, jurnalist.

Simion a fost declarat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova, pe 1 octombrie 2018. Acesta a candidat și la alegerile euro parlamentare din poziția de independent, dar a obținut un scor modest.

După eșecul de la euro parlamentare, Simion a format AUR. Acesta spune că partidul este finanțat exclusiv prin donațiile membrilor de partid.

Donații care teoretic ar trebui să se ridice la o sumă considerabilă ținând cont de faptul că AUR și-a cumpărat pentru aceste alegeri parlamentare un autocar pe care l-a transformat într-un studio de televiziune mobil, dotat cu aparatură de ultimă generație.

De asemenea, partidul a investit sume de bani și în alegerile locale din septembrie 2020. La fel, reprezentanții AUR au avut materiale electorale și la alegerile parlamentare.

La formațiunea politică au mai aderat și figuri controversate, care în timpul campaniei pentru parlamentare au fost foarte vocale, manifestând adesea o exprimare violentă, una dintre acestea fiind Diana Iovanovici-Șoșoacă. Avocata din Iași a contestat în ultima vreme cu vehemență măsurile impuse de guvern pentru stoparea pandemiei de coronavirus, a contestat testările PCR pentru depistarea COVID-19 și importanța pe care masca o are pentru a stopa răspândirea virusului.

De Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, reprezentanții AUR au venit la Alba Iulia unde au organizat un marș în timpul carantinei, iar o bună parte din cei prezenți nu au purtat mască de protecție și au scandat împtriva utilizării acesteia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax