Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cine este bărbatul din Alba suspectat de procurorii DIICOT pentru amenințări teroriste

Publicat

ovidiu

Bărbatul ridicat miercuri, din localitatea Jidvei, suspectat de procurori DIICOT ca fiind persoana care a anunțat prin telefon că două clădiri din Capitală ar fi ținta unui atac cu rachete, nu ar fi la prima faptă de acest gen.

Potrivit Adevărul.ro, bărbatul se numește Ovidiu Anghelidi, are 46 de ani şi locuieşte împreună cu mama sa într-o casă pe care au cumpărat-o în satul Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, ei fiind originari din Braşov.

Cei doi erau retraşi faţă de comunitatea din sat. Cu toate acestea, localnicii susţin că bărbatul ar mai fi sunat şi cu alte ocazii pentru a ameninţa cu ”atacuri cu rachete”, dar nu a fost reclamat la poliţie.

CITEȘTE ȘI: Percheziții DIICOT la Jidvei, într-un dosar de AMENINȚARE TERORISTĂ revendicat în numele Organizației „Vlad Țepeș”

Pe internet, Anghelidi se prezintă drept un ”geniu de ştiinţă român”, autor al unor invenţii ”care ar fi făcut ca alţii să îi dea nume de geniu”. Pe yotube şi vimeo a publicat o serie de videoclipuri în care citeşte, în română şi engleză, pagini întregi despre aşa-zisa sa activitate ştiinţifică.

De asemenea, pe un cont de pe site-ul scribd.com a publicat o declaraţie pe propria răspundere că nu aparţine niciunei organizaţii secrete.

În fapt, s-au reținut faptul că la data de 1 martie 2019, la ora 15.52, Secția 1 Poliție București a fost sesizată prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență ”112” cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcționează o fundație, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locației respective.

De asemenea, în aceeași zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secția 1 Poliție a fost sesizată, din nou, prin intermediul S.N.U.A.U. ”112”, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanților, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă și că persoanele prezente au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio, se preciza că organizația ”Vlad Țepeș” revendică ”atentatul”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.

La acțiune au participat luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeş”.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Precizările Poliției

„Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din județul Alba. În momentul de față, polițiștii și procurorii desfășoară o percheziție la domiciliul acestuia.

Practic, în data de 1 martie a.c., la interval de 4 minute, Poliția Capitalei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că, la două locații din București, a fost primit câte un apel telefonic, context în care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra sediilor respective, iar persoanele prezente în acele spații au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

Față de bărbatul de 47 de ani s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 535/2004, actualizată, privind prevenirea și combaterea terorismului.

Cel în cauză va fi condus pentru audieri și dispunerea măsurilor legale la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

De asemenea, menționăm că activitățile au beneficiat de sprijinul SRI, iar la acțiune au participat și jandarmi din cadrul B.S.I.J.”
Un bărbat de 46 de ani din comuna Jidvei, judeţul Alba ar fi autorul ameninţărilor cu rachete la Bucureşti din martie. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Terorism, coordonaţi de DIICOT au făcut percheziţii, miercuri, la domiciliul acestuia.

sursă: Adevarul.ro

Sursă foto: captura ecran, canal Youtube Ovidiu Anghelidi

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax