Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cine este Kamala Harris, principala favorită a democraților pentru cursa prezidențială după retragerea lui Biden

Publicat

Kamala Harris este principala favorită a democraților pentru cursa prezidențială, după retragerea lui Joe Biden.

Kamala Harris este în prezent vicepreședinta Statelor Unite (prima femeie care a ajuns într-o asemenea funcție).

Biden a anunțat pe Twitter că o susține pe vicepreședinta Kamala Harris pentru candidatură.

Retragerea președintelui SUA din cursa prezidențială vine după luni de gafe și controverse referitoare la sănătatea și capacitatea cognitivă a lui Joe Biden de a mai conduce SUA încă patru ani.

Cine este Kamala Harris

Kamala Harris, o avocată de culoare în vârstă de 55 de ani, cu origini indiene și jamaicane, este prima femeie vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. Kamala Harris a fost în România în martie 2022.

Harris a fost senatoare de California, cel mai populat stat american, dar experiența sa politică nu e una îndelungată: a avut un mandat de senator înainte de a ajunge vicepreședinte.

Cine este Kamala Harris: Biografie și carieră

Kamala Devi Harris s-a născut pe 20 octombrie 1964 în Oakland, California. Este fiica lui Shyamala Gopalan, un cercetător în domeniul cancerului și activistă din India, și a lui Donald Harris, un profesor de economie din Jamaica.

A studiat la Universitatea Howard din Washington, D.C., unde a obținut o diplomă în științe politice și economie, și apoi a urmat studiile de drept la Universitatea din California, Hastings College of the Law.

Harris a început cariera juridică ca procuror adjunct în Alameda County, California, unde s-a remarcat prin duritate, potrivit G4Media.

În 2010, a fost aleasă procuror general al Californiei, fiind prima femeie și prima persoană de origine sud-asiatică care a ocupat această poziție.

Cine este Kamala Harris: Cariera politică

În 2016, Harris a fost aleasă senatoare a Statelor Unite pentru California, devenind a doua femeie de origine afro-americană și prima de origine sud-asiatică care a servit în Senat.

În Senat, Harris a fost cunoscută pentru interogările sale riguroase în cadrul audierilor și pentru activismul său în domenii precum reforma justiției penale, sănătatea publică și drepturile civile.

Cum a ajuns Vicepreședinte al Statelor Unite:

În august 2020, Joe Biden a ales-o pe Kamala Harris drept parteneră de cursă pentru alegerile prezidențiale din 2020.

Biden și Harris au câștigat alegerile, iar Harris a fost inaugurată ca vicepreședinte pe 20 ianuarie 2021.
Realizări și Impact:

Harris a făcut istorie nu doar prin funcțiile deținute, ci și prin contribuțiile sale legislative și activitatea sa pentru drepturile minorităților și reforma justiției penale.

Kamala Harris continuă să fie o figură influentă în politica americană, reprezentând diversitatea și avansând cauze progresiste în administrația Biden.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate