Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cine este Miruna Mărginean, singura candidată din Alba care a obținut nota ZECE la Examenul de Titularizare

Publicat

Singura notă de 10 (ZECE) la Examenul de Titularizare în Învățământ din județul Alba a fost obținută de o tânără din Galtiu.

Miruna Mărginean este singura candidată din județul Alba care a obținut nota 10 (ZECE) la Examenul de Titularizare în Învățământ:

„Mereu mi-au plăcut copiii și mereu am considerat că aș putea contribui semnificativ la formarea viitoarelor generații.”

În urma publicării rezultatelor de către Ministerul Educației, reporterii alba24.ro au luat legătura cu Miruna, viitoare educatoare.

Vezi și: Titularizare 2023: REZULTATELE la proba scrisă au fost publicate. Contestațiile se pot depune până miercuri

Legat de reacția sa la aflarea rezultatului fără egal în județul Alba, Miruna a mărturisit:

„Când am aflat rezultatul am fost surprinsă în cel mai plăcut mod. Primul meu instinct a fost să-mi spun mie însumi: Bravo! Sunt așa mândră de tine!”

Fostă elevă a Școlii Gimnaziale Vasile Goldiș din Alba Iulia, Miruna a urmat ulterior Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, la specializarea filologie bilingv-engleză.

Studiile universitare le-a început la Universitatea Babeș Boylai din Cluj Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, pe specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, iar în prezent este masterandă în cadrul aceleiași facultăți, la specializarea Management Curricular.

Dintre materiile studiate până acum pe parcursul carierei sale academice, Miruna Mărginean consideră că cea mai relevantă pentru pregătirea sa a fost practica pedagogică.

În ceea ce privește pregătirea pentru examen, Miruna a spus:

„Consider că pregătirea mea a început de fapt odată cu intrarea la facultate. Pentru examen mi-am structurat materia și am început să o învăț din februarie, imediat după sesiunea de la facultate. Eram conștientă mereu că o să fie și zile în care pur și simplu nu o să am motivația necesară să învăț așa că le-am acceptat și pe acelea.

Cea mai grea parte a fost să nu mă autosabotez, pentru că e atât de ușor să ne îndoim de capacitățile noastre. Abia după ce m-am convins pe mine că sunt capabilă și că pot am reușit să îmi finalizez pregătirea.”

„Aș vrea sa pot spune că îmi doresc să rămân în învățământ toată viața pentru că acesta este adevărul acum, însă nu putem să știm niciodată ce ne rezervă cu adevărat viitorul”, a mai precizat Miruna în interviul acordat pentru alba24.ro.

Deși provine din mediul rural, Miruna susține faptul că niciodată nu s-a simțit dezavantajată din acest punct de vedere, având ocazia de a-și desfășura cariera academică exclusiv în instituții de învățământ din mediul urban.

În încheiere, Miruna Mărginean a avut un mesaj de încurajare pentru tinerii care decid că-și doresc o carieră în învățământ:

„Cred că cel mai important sfat pe care îl pot oferi acum este să fie perseverenți în ceea ce fac. Drumul spre o carieră în învățământ poate să fie foarte descurajant uneori și de aceea consider că este foarte important să nu se dea bătuți și să aibă încredere că vor reuși.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 18.07.2023 at 16:13

    Bravo d-şoară ! Astfel de oameni trebuie mediatizaţi, nu ignaţi, romani, bumbi şi alte specii care s-au urcat prin votul oamenilor acolo unde nu au ce căuta şi se fac tot timpul de râs.

  2. Ciubotaru Ilinca

    marți, 18.07.2023 at 17:53

    FELICITĂRI ! Asemenea cadre didactice, DA!
    P S. D-ra educatoare, atentie la acordul adj. pron. de întărire!
    ….”să-mi spun mie ÎNSĂMI…” ( nu, mie insumi).
    Scuze!
    Oricum, sunteți un exemplu demn de urmat !

  3. Constantin Ene

    miercuri, 19.07.2023 at 14:31

    Oameni buni cum e posibil ca un cadru didactic cu doctorat nu a putut sa treacă de examenul de titularizare.Va Imaginați câți doctori in diferite științe sunt vai de ei cu doctorate luate la universități private pe bani .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax