Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Cine mănâncă asta?” Programul ”cornul tare și vechi” și ”laptele inexistent”, meniul din bani publici, servit elevilor din Alba

Publicat

”Cine mănâncă asta!?! E primit astăzi și deja e tare și pare vechi!! O mizerie… Programul Laptele și Cornul! PS: Laptele a lipsit și cornul e din „făină integrală”!” Acesta este comentariul indignat al părintelui unui copil care învață la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia.

De când au început școala, cei mici nu au găsit pe bănci niciodată cutii cu lapte, iar cornul, atunci când există, nu are nici un gust. De altfel, nu are nici formă, nici culoare. Este, spun părinții, o bucată de aluat întărit pe care copiii nu îl consumă.

Mama unuia dintre elevii acestei școli a spus că cei mici primesc uneori biscuți, sau, cum a fost cazul săptămânii trecute, două mere mici.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, produsele sunt furnizare de S.C Logistic Media Pop Art SRL, o firmă controversată din Turda, legată de foarte multe scandaluri în județele în care mai au asemenea contracte. Tot această firmă a câștigat și contractul pentru furnizarea merelor.

O simplă căutare pe google arată nivelul ”serviciilor” acestei firme, în alte contracte pe care le au cu instituțiile publice.

Nevoile firmei, mai importante decât cele ale elevilor

Reprezentanții CJ Alba spun că alimentele pentru elevi sunt distribuite în baza unui program: luni, marți și miercuri se distribuie corn cu lapte, iar joi și vineri, mere și biscuiți.

Nici vorbă de alternanță. S-a ținut practic cont de nevoile firmei de a-și eficientiza transportul, nu de cele ale elevilor care vor fi obligați să mănânce același lucru o zi după alta, contrar oricăror reguli de bun simț.

Valoarea pe unitate este de 0,52 lei fără TVA și pentru corn și pentru biscuiți, iar valoarea totală a contractului este de 2.838.413,76 lei.

La mere valoare pe unitate este de 0,55 lei fără TVA iar valoarea contractului este de 1.215.163,4 lei.

Lapte, mai încolo

Procedura pentru contractul cu laptele abia s-a încheiat, așa că școala a început fără ca elevii să poată primi și acest aliment. Între timp s-a stabilit un câștigător, dar trebuie sa fie validat de Direcția regională a finanțelor publice de la Brașov, unde este arondat județul Alba. Teoretic, elevii vor primi lapte de la începutul lunii octombrie.

La țară, pachetele ajung o dată pe săptămână, uneori chiar mai rar. Asta din cauza drumul mai greu accesibil, este explicația oficială. În realitate, firmele care furnizează produse pentru elevi duc toată marfa o dată pe săptămână și își elimină o parte din cheltuieli. Situația este acceptată tacit de toată lumea, deși la mijloc sunt sume foarte mari de bani care se plătesc de la buget, dar și interesul elevilor.

Consiliul Județean Alba nu a precizat (deși a fost întrebat) cine este persoana responsabilă de contract, care ar trebui să supravegheze calitatea produselor, gramajul și alte asemenea aspecte, dar și respectarea obligațiilor asumate de furnizori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Costy

    joi, 27.09.2018 at 20:24

    O mizerie cu cornu si laptele. Mai bine le dadea la copii o masa calda tip meniul zilei…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax