Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cine nu poate ocupa funcţia de director de şcoală. Prevederi din proiectul de lege aflat în dezbateri la Parlament

Publicat

profesor


profesor Proiectul controversat prin care cei care nu au promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei sau care au ocupat funcţia anterior nu mai pot rămâne directori de şcoală va primi decizia finală în Senat, după ce a fost adoptat de Camera Deputaţilor. Grindeanu a dat aviz nefavorabil acestei inițiative.

Proiectul prevede ca funcțiile vacante de director de unitate de școală să nu mai poată fi ocupate prin numirea unei persoane care fie a picat concursul pentru funcția respectivă, fie a ocupat acea funcție până la organizarea concursului.

Iniţiativa a intrat în Parlament după un scandal politic între parlamentarii din opoziție și cei de la putere, primii dintre ei fiind inițiatorii acestor modificări.

Cei 56 de parlamentari de la PNL care au semnat proiectul legislativ susțin că au exisat situații în care unii directori nu s-au prezentat la concurs pentru că nu erau suficient de bine pregătiți, nu a luat nimeni concursul și fostul director s-a întors apoi pe funcția vacantă, numit de inspectoratul școlar.

Obiectivul iniţiativei este “de a conserva și stabiliza un mecanism normal și meritocratic în rândul funcțiilor de conducere din învățământ, respectiv directorii și directorii adjuncți aflaţi în funcție la data organizării concursului pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct, care fie nu participă, fie nu sunt declarați admiși în urma desfășurării concursului în discuție să nu poată fi numiți în aceleași funcții, ocolind astfel etapa competitivă”, se arată de expunerea de motive a proiectului legislativ.

Guvernul Grindeanu a trimis un aviz nefavorabil acestei inițiative, deși cele ale Consiliului Legislativ și Consiliului Economic și Social au fost pozitive. Reprezentanții guvernului susțin că o astfel de măsură ar determina “imposibilitatea asigurării conducerii interimare a multor unități de învățământ”, deoarece aceste numiri făcute pentru foștii directori pe funcțiile vacante au fost făcute doar în unitățile la care a fost lipsă de alte cadre didactice.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax