Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cine poate primi ajutor social de la stat şi care sunt condiţiile ce trebuie îndeplinite. Precizări de la Guvern

Publicat

alocatie copii Guvernul României oferă transmite precizări despre condiţiile de acordare a ajutoarelor sociale şi despre actul normativ pe baza căruia se poate solicita acest sprijin.

De acest ajutor financiar pot beneficia familiile fără venituri sau cu venituri reduse şi o situaţie materială precară, care au în creştere şi îngrijire copii cu vârsta până la 18 ani şi care locuiesc împreună cu părinţii, transmite Executivul.

“Sunteţi eligibili pentru acest tip de asistenţă socială dacă îndepliniţi anumite condiţii care se referă la situaţia familială (componenţa familiei şi statutul social al fiecărui membru) şi situaţia materială a familiei.

Pentru a primi alocaţia de îngrijire a familiei trebuie să întocmiţi un dosar pe care îl depuneţi la direcţia de asistenţă socială din primăria unde domiciliaţi.

Dosarul trebuie să cuprindă o cerere şi declaraţie tip, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi, după caz, privind frecventarea cursurilor şcolare de către copiii aflaţi în întreţinere care se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi are reşedinţa familia.

La stabilirea venitului net lunar al familiei, se iau în considerare toate veniturile pe care le-a realizat în luna anterioară depunerii cererii de acordare, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale.

Venitul mediu lunar/membru de familie, pînă la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei, este de 530 lei.

De asemenea, dacă familia deţine în proprietate, închiriere, comodat sau altă formă de folosinţă, bunuri care depăşesc nivelul celor prevăzute în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului social, prezentată mai jos, nu beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei”, potrivit Guvernului.

Baza legală pentru acordarea acestui sprijin financiar este reprezentată de Legea nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei republicată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax