Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Cine pune lacătul pe curtea școlii va pleca din funcție”. Emil Boc, avertisment pentru directorii de școli din Cluj-Napoca

Publicat

”Cine pune lacătul pe curtea școlii va pleca din funcție”. Toate curțile școlilor din Cluj-Napoca trebuie să fie deschise pentru clujeni în general și pentru copii în special, în fiecare zi, inclusiv în timpul vacanțelor.

Acest lucru este „literă de lege”, spune primarul Emil Boc, citat de Cluj24.ro.

Acesta i-a avertizat pe directorii unităților de învățământ care decid să șină închise porțile că vor suporta consecințele.

„Acest lucru este literă de lege și nu cred că va mai fi vreun director de școală din acest oraș care să mai pună lacătul pe curtea școlii. Dacă îl pune, îl va pune cu prețul plecării din funcția de director.

Am avut ceva probleme vara trecută, dar cred că au înțeles toți că acest spațiu este al elevilor”, a declarat Emil Boc la Ziua Live.

Școlile sunt obligate prin lege să permită accesul elevilor în curtea școlii, după ore și în vacanțe.

Legislația națională cere ca spațiile exterioare de sport ale școlilor de stat să poată fi folosite de toți copiii chiar și după orele de curs și în vacanță.

Realitatea este însă cu totul diferită. Mulți directori pun lacătul pe curtea școlii și refuză să se supună noii legi intrate în vigoare în 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax