Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cine se află pe lista PSD pentru Bruxelles. Alba ar putea avea în total patru ”reprezentanți” în Parlamentul European

Publicat

vot europarlamentare

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va deschide lista PSD la alegerile europarlamentare, potrivit unor surse din interiorul partidului. Senatorul Claudiu Manda, soţul Liei Olguţa Vasilescu, va prinde un loc eligibil, iar Florin Iordache este și el în negocieri avansate cu Liviu Dragnea pentru un loc de europarlamentar.

Pe listă s-ar putea afla și un politician social-democrat cu legături cu județul Alba. Este vorba despre fostul ministru Victor Negrescu, un specialist în problemele Uniunii. 

Dacă Negrescu se va afla pe listă pe un loc eligibil, județul Alba ar putea trimite la Bruxelles patru reprezentanți, situație unică la nivel național.

Asta în condițiile în care pe lista PNL se află, cel puțin la această oră, pe locuri considerate eligibile, doi politicieni din Alba și un jurnalist născut aici.

Este vorba despre jurnalistul Rareș Bogdan, din Ocna Mureș (tatăl său a fost director al Bega Upsom), primarul din Alba Iulia, Mircea Hava și fostul ministru al Agriculturii, Dan Motreanu.

Dragnea vrea patrioți la Bruxelles

„Ce îmi doresc pentru europarlamentare e să avem o listă de candidaţi, patrioţi, care să fie patrioţi în Europa, ca să se bată pentru România, să sprijine mai multe fonduri UE şi să se implice în interesul major al acestei ţări. Nu am promis niciun loc la nimeni. Dar mi-aş dori ca pe această listă să fie Claudiu Manda şi o să îl sprijin în partid pentru asta, pentru că ştiu că e un om care se bate şi e fără frică”, a declarat Liviu Dragnea.

Lista pentru alegerile europarlamentare va fi finalizată pe 15-20 martie, a anunţat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că partidul său va propune listă separată de PSD la europarlamentare. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai.

Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax