Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cine se ocupă de înmormântarea unui om al străzii. Cazul lui Johnny din Alba Iulia, care a murit lovit de o autoutilitară de gunoi

Publicat

Un bărbat de 57 de ani a fost accidentat mortal de o mașină de gunoi, pe o stradă din Alba Iulia, luni 30 octombrie. De cele mai multe ori urmează o tragedie în familia victimei și o dramă în cea a șoferului, care are pe conștiință accidentul mortal. 

Însă ce se întâmplă dacă persoana decedată este un om al străzii? Cine se va asigura că trupul său va fi înmormântat și că va avea o cruce la mormânt? 

Este și cazul bărbatului decedat luni, pe bulevardul Ferdinand din Alba Iulia. Îl chema Ioan Păcurar, sau cum era cunoscut prin oraș, Johnny, și era un om al străzii.

Un cumul de decizii în viață, o depresie veche și consumul excesiv de alcool l-au adus pe străzi, iar pe străzi a murit.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO UPDATE: ACCIDENT mortal la Alba Iulia. Un bărbat a decedat, lovit de o autoutilitară, pe bulevardul Ferdinand

Pentru el parcul din zona magazinului Mercur City Center era sufragerie, iar dormitor băncile de la Casa de Cultură a Studenților. Își petrecea zilele beat, cu un PET de bere în mână de la primele ore ale dimineții, iar mai apoi cu câte un ”Molotov” (o combinație de spirt cu Cola).

Apoi, mergea beat pe străzile din oraș și deseori încurca traficul.

La fel s-a întâmplat și luni 30 octombrie, când în jurul orei 15.00, mergea pe stradă, în spatele unei mașini de gunoi. La o manevră de dat cu spatele Johnny a fost lovit de autoutilitara de salubritate, iar rănile i-au fost fatale.

Cine se ocupă de înmormântare în cazul unui om al străzii

În cazul unui om al străzii din Alba Iulia care a decedat de înmormântare se ocupă Direcția de Asistență Socială.

Asistenții sociali sunt cei care fac toate procedurile. Fiecare asistent social se ocupă de mai multe cazuri, cazuri pe care ajung să le cunoască bine și chiar să fie afectați când unul dintre beneficiari moare.

În cazul lui Johnny direcția face o solicitare către Poliția Municipiului Alba Iulia, iar aceștia vor începe cercetările pentru a vedea dacă bărbatul are o familie, sau o rudă.

În linii mari, toată procedura durează în jur de trei săptămâni, timp în care trupul acestuia se află la morgă.

Dacă polițiștii nu găsesc nici o rudă, direcția primăriei plătește dintr-un fond de urgență înmormântarea acestuia, printr-o firmă de pompe funebre.

Asistenții sociali sunt cei care se asigură că un om al străzii are parte de un mormânt, o cruce și o slujbă religioasă de înmormântare. De asemenea tot ei participă la înmormântare.

Din informațiile deținute de alba24.ro bărbatul nu ar avea familie. Acesta ar fi crescut într-un orfelinat, nu a fost căsătorit și nu ar avea copii.

Ce s-a întâmplat

Potrivit reprezentaților IPJ Alba, la data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 15.00, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea o autoutilitară de salubritate, pe B-dul Ferdinand din municipiul Alba Iulia, a efectuat o manevră de mers înapoi și a acroșat un bărbat de 57 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă.

În urma accidentului, pietonul a decedat. Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 31.10.2023 at 20:09

    D-zeu să-l ierte ! O dată şi o dată trebuia să se întâmple, pentru că nu mai avea reflexe şi nici nu îi păsa pe unde calcă. Lucrase vreo 14 ani pe la Diaconia, dacă bine îmi aduc aminte. A mai rămas doar o urmă pe astfalt, atât.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax