Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cine sunt nemții care au cumpărat fabrica din Sebeș a HS Timber (Holzindustrie Schweighofer). Construiesc case de lemn

Publicat

O tranzacție importantă din județul Alba a fost anunțată recent. Fabrica de cherestea HS Timber (fosta Holzindustrie Schweighofer) de la Sebeș este preluată de grupul german Ziegler.

Este vorba despre un constructor bavarez de case de lemn care a făcut primele achiziții în afara Germaniei abia anul trecut, potrivit g4media.ro.

Cu origini din Landul Bavaria (Germania), grupul Ziegler s-a dezvoltat rapid în ultimii ani. A făcut achiziții și și-a extins diviziile de producție de la logistică, tehnologie, decorațiuni, turism, gastronomie și până la fabricarea de case.

Vezi Fabrica HS Timber Group din Sebeș, fosta Holzindustrie Schweighofer, VÂNDUTĂ către Ziegler Group. Anunțul companiei germane

Compania se axează în prezent pe construcția de case inteligente și durabile din lemn în Europa, potrivit sursei citate.

Istoric

Compania germană a fost fondată în 1948 de Ludwig Ziegler.

Primul locație de prelucrare a buștenilor a fost deschisă în În 1981, după ce firma a fost preluată de Wilhelm Ziegler.

În 1989, a fost construită o fabrică de cherestea.

Compania a rămas în familie până în prezent.

Dezvoltarea companiei

Potrivit surselor deschise, în 2007 firma a luat un avânt considerabil: și-a extins mult capacitățile de producție și a ajuns să exploateze un milion de metri cubi de lemn pe an. A construit și o centrală termică cu suprafață de uscare de 370.000 mp.

În 2008 a fost preluată de actualul manager, Stefan Ziegler. Acesta a accelerat investițiile și a diversificat diviziile companiei. În câțiva ani, compania a înființat o divizie de transport și una de decorațiuni.

În 2017, a cumpărat o fabrică de rindeluit și tot atunci a fost înființat un join venture pentru opera terminalele de containere Wiesau și Hof (Bavaria).

Un 2018, Ziegler a înființat o companie de logistică la Nurenberg. Au urmat o serie de achiziții și preluări de companii cunoscute de pe piața germană, în paralel cu construcția de noi facilități de producție (fabrici, depozite, linii de lucru etc).

Ziegler Group și-a construit un sediu impresionant și a intrat chiar și pe piața hotelieră. Multe dintre noile investiții ale grupului s-au bazat pe tehnologii de ultimă oră.

În 2019 a primit cel mai important premiu acordat companiilor din Bavaria, Premiul Fondatorului Bavarez la categoria ”succesiune” pentru dinamism și versatilitate.

Primele achiziții în afara Germaniei: două fabrici de cherestea în Suedia

În 2022, Ziegler a făcut o achiziție importantă: două fabrici de cherestea din Suedia.

Odată cu achizițiile celor două fabrici de cherestea Balungstrands Sågverk și Bäckebrons Sågverk, compania de familie înființată în Bavaria și-a crescut capacitățile cu 700.000 de metri cubi pe an. Pentru Ziegler, a fost prima achiziție din afara Germaniei, potrivit portalului specializat Timber-online.

După achiziție, Ziegler a urcat, de pe locul 19 în topul producătorilor de cherestea din Europa, pe locul 15.

Investiția din România

În 2023, a anunțat achiziția uneia dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a lemnului, HS Timber de la Sebeș (numită până în 2019 Holzindustrie Schweighofer).

Ziegler Group a cumpărat Holzindustrie Schweighofer Sebeș ca vânzare de părți sociale. Detaliile achiziției nu sunt deocamdată publice.

Compania a anunțat că operațiunea de preluare ar urma să fie finalizată până la mijlocul anului, cu acordul autorităților de reglementare. Grupul Ziegler preia și cei aproximativ 650 de angajați de la Sebeș.

Dacă în 2019 compania avea vânzări de 319 milioane de euro, în 2022 a reușit să depășească un miliard de euro.

Estimările pentru 2023 sunt de 1,3 miliarde de euro și respectiv de 1,6 miliarde pentru 2024. De asemenea, compania estimează ca în 2024 să aibă 4.000 de angajați față de 2.700 câți avea în 2022.

Compania germană nu pare a fi avut probleme mari în ultimii ani. De cealaltă parte însă, HS Timber (fosta Holzindustrie Schweighofer Sebeș) nu a fost ferită de scandaluri. Mai multe investigații de presă din România și străinătate au vorbit despre defrișări ilegale și cantități mari de lemn a căror proveniență nu era clară, potrivit sursei citate.

De asemenea, poarta fabricii din Sebeș a fost constant pichetată de diferite grupuri civice, care au protestat împotriva a ceea ce au numit ”exploatări ilegale de lemn”.

sursă foto: ziegler.global/presse material

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax