Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cine va fi noul prefect de Alba și când va fi instalat în funcție. ”Legăturile” pe care le are cu Instituția Prefectului

Publicat


Nicoale Albu

Conducerea PNL Alba a decis cine va fi prefect de Alba, după demiterea lui Dănuț Hălălai, prin ordin al primului ministru. Liberalii mai urmează doar să își valideze candidatul într-o şedinţă extraordinară a Biroului Judeţean, for din care fac parte parlamentarii, o parte a primarilor, consilierilor judeţeni şi locali ai organizaţiei.

După mai multe analize interne ale posibilelor candidaturi, conducerea PNL Alba a decis să-l nominalizeze pentru funcţia de prefect al județului Alba pe Nicolae Albu.

Numirea în funcție va fi făcută de Guvern doar după ce Albu va fi validat de Biroul Județean al PNL, iar pentru aceasta este necesară o ședință extraordinară care va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Cine este Nicolae Albu și ce legături are cu ”Prefectura”

Nicolae Albu are 48 de ani, este absolvent al unei facultăți de drept și are un master în drept administrativ și proceduri notariale. Lucrează de 29 de ani la Poșta Română, unde a deținut funcții de inspector sau chiar director (pentru o perioadă de 4 ani). A fost timp de 4 ani lider sindical și vicepreședinte la nivel național al sindicatului poștașilor. Este consilier județean și deține o funcție de conducere în PNL Alba.

Pentru Nicolae Albu, funcția de prefect are o tradiție în familie, pentru că soția acestuia, Mihaela Maria Albu, a deținut funcția de prefect al județului în 2017.
La capitolul avere și venituri viitorul prefect deține o casa și un teren în Alba Iulia, are un credit de aproximativ 31.000 de euro la o bancă, dar și următoarele venituri (salarii sau indemnizații): 10.998 lei de la Consiliul Județean Alba, 6.000 lei de la ATOP, 15.354 de la Sindicatul Liber Poșta Română și 51.680 lei – de la Compania Națională Poșta Română. La toate acestea se adaugă și veniturile soției care lucrează în prezent la Instituția Prefectului.

Alte nume vehiculate public ca propuneri de prefect au fost cel al lui Raul Tudorașcu – consilier local cu atribuții de viceprimar al municipiului Alba Iulia și Marius Filimon – secretarul organizației PNL Alba Iulia.

„Au fost zvonuri în presă, dar în Biroul Judeţean a existat o singură propunere”, a afirmat o sursă din cadrul PNL Alba.

Conform legii, prefectul este numit de prim-ministru pentru a reprezenta în judeţ Guvernul, iar principalele sale atribuţii sunt de a veghea la respectarea legii în instituţiile administrative, precum şi a ordinii publice.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ce riști dacă organizezi petreceri private și dai muzica prea tare. Noile sancțiuni, în vigoare din 27 ianuarie

Publicat

Cei care organizează petreceri private și tulbură liniștea locuitorilor, dacă dau muzica prea tare ori fac zgomote de mare intensitate în zonele populate riscă sancțiuni mai mari. Pedepsele cresc și pentru gesturi obscene, amenințări, injurii sau refuzul legimitării în fața polițiștilor. Noile prevederi legale intră în vigoare din 27 ianuarie. Este vorba despre intrarea în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Percheziții BCCO: Grupare din Alba și Sibiu, suspectată că a cumpărat 25 de cai cu BANI FALȘI

Publicat

În urma celor 13 percheziții desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia de marți dimineața, au fost ridicați bani falși, o armă neletală, înscrisuri și telefoane mobile. Polițiștii au identificat 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacții în care a fost folosită monedă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Dispozitive de ochire cu tehnologie infraroșu, găsite în colete venite din China, confiscate de Poliția Alba

Publicat

Polițiștii din Alba au indisponibilizat două dispozitive de ochire echipate cu tehnologie cu infraroșu, ce puteau fi montate pe lunetele armelor de vânătoare. Acestea au fost găsite în colete poștale sosite din China. Aparatura de acest fel este interzisă la deținere, folosirea lor fiind incriminată ca și infracțiune de braconaj cinegetic, precizează Poliția. Polițiștii Serviciului […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Bărbat din Aiud, surprins de jandarmi în timp ce aducea spre mal, din râul Mureș, un somn de 1,2 metri, capturat ilegal

Publicat

Marți, 21 ianuarie, un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Aiud, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în zona localității Gâmbaș o persoană ce se afla în râul Mureș, în apropiere de mal, încercând să scoată captura tocmai prinsă. Bărbatul de 30 de ani din localitatea Aiud prinsese peștele prin metoda […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate