Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„CiNE Votează?”, un proiect al Consiliului Național al Elevilor: O delegație din județul Alba a participat la o întâlnire la Băile Herculane

Publicat

elevi

În perioada de 14-17 martie 2013 a avut loc prima etapă a proiectului „CiNE Votează?”, organizat și implementat de Asociaţia Elevilor Mehedinţeni şi finanţat prin Programul Tineret în Acţiune, acţiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret , în staţiunea Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin. La această întâlnire au fost prezenţi Preşedinţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor din România şi delegaţii din fiecare judeţ.

Judeţul Alba a fost reprezentat de prim-vicepreşedintele CJE, Irina Mihu, alături de prof. coordonator al CJE, Ionuţ Iancu. O adevărată încântare a prilejuit-o pentru delegaţia din Alba discuţiile avute cu actualul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia Miron (foto) originară din Cluj-Napoca.

Pe parcursul evenimentului, participanţii au luat parte la diverse sesiuni de formare,coordonate de structura suport a Consiliului Naţional al Elevilor, profesorii formatori, pe teme precum leadership, luarea deciziilor, lucrul în echipă, respectiv lobby şi advocacy. În acest context, reprezentanţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor au adus în discuţie reprezentarea elevilor în cadrul Consiliilor de Administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar. De asemenea, s-au realizat dezbateri despre necesitatea de a cunoaşte opinia elevilor şi nevoile pe care le au aceştia,nivelul de implicare al reprezentantului elevilor în procesul de luarea a deciziilor,dar şi modalităţi de aplicare a celor învăţate.

„Pe parcusul acestor patru zile am participat la diverse sesiuni de formare, inclusiv cu privire la demararea unor campanii de advocacy pe diverse teme, ca de exemplu programa şcoalară, reprezentarea elevilor in cadrul Consiliilor de Administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar, săptamâna „Să ştii mai multe, să fi mai bun” etc. Personal am fost implicată într-o mai mare măsură în problematica participării reprezentanţiilor elevilor in Consiliile de Administraţie. În cadrul acestei campanii am sesizat faptul că elevii nu sunt reprezentaţi integral în Consiliile de Administraţie şi legea nu permite clar modul de reprezentare, aşa că am indentificat ca soluţie reglementarea acestei probleme prin amendarea articolelor legii educaţiei naţionale cu privire la componenţa Consiliului de Administraţie. Scopul nostru constă in participarea permanentă a preşedintelui Consiliului Şcolar al Elevilor în Consiliul de Administraţie al instituţiei cu drept de vot deplin (în toate deciziile). În continuare vom face demersurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv. Au fost patru zile productive în care s-a simţit implicarea tuturor membrilor participanţi in activitaţile care au ca scop creşterera democratizării sistemului de învăţământ preuniversitar”, a declarat Irina Mihu.

Alături de Preşedinţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor, a fost prezent Andrei Bogdan Petre, preşedinte al CNE în mandatul 2012 –2013 şi actual senior.

A doua etapă a proiectului “CiNE Votează?” va fi găzduită în acelaşi cadru, în perioada 28 –31 martie 2013 ,însă, de această dată, va fi o întrunire a secretarilor executivi ai Consiliilor Judeţene ale Elevilor şi a noilor membrii din Biroul de Presa al Consiliului National al Elevilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax