Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinemateca la Abrud: Moţii pot viziona filme clasice, la o cafenea din localitate

Publicat

foto: facebook Gold Kaffe

În timp ce în capitala de suflet a românilor – Alba Iulia – ultimul cinematograf funcţionabil „îşi dă duhul” în ecoul grav al sălii goale, puternic impregnată cu miros de mucegai şi praf, în orăşelul moţesc Abrud oamenii fac cunoştinţă cu „o nouă eră” cinematografică.

În fiecare sfârşit de săptămână, spre seară, moţii lasă lucrul de-o parte şi se adună la o cafenea cochetă din centrul oraşului, unde, între o ţigară tare şi o ceaşcă de cafea aromată, se delectează cu filme de cinematecă.

Cinefilul abrudean are de unde alege. Până în acest moment, la cafenea au rulat pe videoproiector filme celebre ca: „Pisica Albă, Pisica Neagră”, în regia lui Emir Kusturica şi „Nopțile Cabiriei” în regia lui Federico Fellini. Vor mai fi prezentate filmele „Miracol la Milano” şi „Hoţii de biciclete”, ambele în regia lui Vittorio De Sica, în fiecare vineri, la ora 21.00.

Iniţiaţiva Clubul Cinemateca din Abrud vine să  răspundă nevoii de acces la produse artistice de calitate, în condiţiile în care televiziunile româneşti comerciale se axează mai mult pe programe de divertisment tabloidizate.

Mădălina TOMA

Gina STANCIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. el gringo

    marți, 13.09.2011 at 15:58

    rusine orasului Alba Iulia ca nu are un cinema ,o sala de teatru..mai nimic …si vor capitala cu;turala nu stiu de care…mai ..mai..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax