Connect with us
Publicitate

BLAJ

Ciobanul, albinele și o cameră de supraveghere: Rezumatul unui proces, la Judecătoria Blaj pentru furt. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un proces pentru furt s-a finalizat recent, pe rolul Judecătoriei Blaj. Inculpat a fost un bărbat, cioban, care a fost acuzat și judecat pentru că a furat o cameră de supraveghere, montată la o stupină din localitatea Cergău Mic. 

Deși faptele s-au produs în urmă cu aproape doi ani, o primă decizie în instanță a fost dată abia 30 iunie 2022. Mai mult de atât, modul în care s-a petrecut fapta, este mai mult unul demn de o comedie, decât de un caz clasic de furt. 

Potrivit motivării instanței, ”la data de 21.08.2020, ora 20.54, inculpatul  a pătruns pe terenul persoanei vătămate, a lovit cu o bâtă camera de supraveghere marca “Bentech 4.0 CG LTE” a desprins-o din locul în care era montată, după care și-a însușit-o”.

Însă, când bărbatul a ajuns în fața anchetatorilor a declarat ”că a intrat pe terenul persoanei vătămate pentru a-și recupera două oi care s-au desprins de turmă, iar aici a fost atacat de un roi de albine. Încercând să se apere de acestea, a lovit neintenționat cu bâta, camera de supraveghere”.

Tot momentul a fost surprins pe camerele video montate în zonă. La câteva zile distanță, după ce a auzit prin sat că din locul respectiv a fost furată o cameră video, bărbatul a dus camera înapoi.

Mai exact, a pus-o într-o pungă pe care a agățat-o de gard și a plecat. Însă camera era distrusă și nu mai putea fi folosită.

Bărbatul a încercat să se împace cu proprietarul stupinei însă acesta nu a acceptat.

Drept urmare, în data de 30 iunie 2022, ciobanul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu amânare pe un termen de supraveghere de 2 ani, 30 de zile de muncă în folosul comunității, dar și daune de 1500 de lei pe care trebuie să le plătească proprietarului.

Decizia magistraților din Blaj nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    marți, 05.07.2022 at 19:45

    Cioban ” inteligent ” CA Gigi Becali !!!!!

  2. Petru

    marți, 05.07.2022 at 19:47

    Made in Romania !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax