Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Ciobanul și domnița”, premiera unui spectacol după un text scris de Regina Maria, la Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” pregătește de o premieră națională, realizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primilor regi ai României: Regele Ferdinand și Regina Maria. Este vorba de spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care are la bază basmul cu același titlu semnat de Regina Maria.

„Ciobanul și Domnița” este o poveste unică, cu inflexiuni romantice, cu emoție, cu umor și lirism, care poartă semnătura Reginei Maria.

Primul pas în crearea acestui spectacol a fost adaptarea scenică a textului, încercând să aduc la rampă tema poveștii: a iubirii și a sacrificiului.

„Ciobanul și Domnița” nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci mai degrabă o „radiografie” asupra inimii, asupra fericirii, asupra propriilor noastre decizii importante de viață.

Dacă Faust își vinde sufletul pentru nemurire, în povestea noastră, Ciobanul nu-și vinde sufletul pentru nemurire, în schimb renunță la suflet și la credință pentru iubire, pentru Domniță.

Valoarea literară a poveștii, încărcată de metafore și simboluri, a deschis sufletul și imaginația creatorilor: regizor, scenograf, compozitor și, evident, actorilor, spre o mare provocare și inedită transpunere scenică., Toma Hogea – regizor artistic.

Premiera va avea loc sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la orele 18:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Avanpremiera spectacolului va avea loc vineri, 30 septembrie, orele 12:00, pentru copiii din școlile gimnaziale ale municipiului.

Echipa spectacolului:

  • dramatizarea, versuri și regia artistică – Toma Hogea
  • scenografia – Alina Dincă Pușcașu
  • muzica – Cári Tibor
  • light-design și proiecție – Lucian Moga
  • distribuția – Tudor Cristian Popa, Teodora Popa, Laura Boboc, Irina Melnic, Mădălin Costea, Adam Boboc, Iulian Costea, Ramona Benchea Mincu, Viorica Boda
  • regia tehnică – Elena Madaras
  • sculptură păpuși și decor – Constantin Butoi
  • pictură – Alina Dincă Pușcașu
  • realizare costume – Mirela Tămășan
  • lumini – Ovidiu Tămășan, Călin Popa
  • sunet – Florin Andrea
  • mașiniști – Florin Badiu, Gheorghe Hațegan
  • Manager Ioana Bogățan

Biletele pot fi achiziționate de la sediul teatrului, începând cu data de azi, 22 septembrie, între orele 9:00 și 14:00 (exceptând zilele de sâmbăță și duminică), sau online de la adresa www.teatrulalba.ro.

Prețul biletelor este de:

7 lei – școlari și elevi

15 lei – studenți și pensionari

28 lei – adulți

„Cu toții ne-am dorit ca această premieră națională, pe scena Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, să aducă publicului de toate vârstele un concept scenic nou, o estetică teatrală modernă, multă emoție și bucuria descoperirii acestei povești unice a Reginei Maria” regizorul Toma Hogea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax