Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ciocolată suspectă cu salmonella, retrasă din magazinele Lidl. Nu au fost înregistrate reclamaţii de la clienţi

Publicat

Din magazinele Lidl a fost retras de la vânzare un lot de tablete de ciocolată cu nucă de cocos, după ce o probă prelevată din acest produs a ieşit pozitivă pentru salmonella. Reprezentanţii lanţului de supermarketuri susţin că nu fost înregistrate reclamaţii de la clienţi.

Suspiciunea de contaminare cu salmonella a produsului a apărut după ce, în cadrul analizelor de autocontrol efectuate de magazin, au fost analizate două probe, la un laborator din Germania, dintre care una a ieşit pozitivă pentru această bacterie. Drept urmare, Lidl a retras toate produsele din acel lot şi a făcut şi rechemarea în rândul populaţiei.

Mai multe afişe de informare a clienţilor au fost lipite în zona caselor de marcat ale unor magazine Lidl din Cluj-Napoca, în care aceştia sunt anunţaţi că pot returna tableta cu fulgi de cocos asupra căreia există suspiciuni de infestare cu salmonella „chiar fără a face dovada bonului de casă”, primind contravaloarea produsului.

„Lidl a decis să retragă în mod preventiv produsul. Până în momentul de faţă nu s-au înregistrat reclamaţii referitoare la acest produs. Niciun alt produs comercializat de Lidl nu este afectat de această rechemare”, se arată în informare.

Pe de altă parte, în rândul cumpărătorilor acestor tablete de ciocolată nu au existat reclamaţii.

O alertă privind o posibilă contaminare cu salmonella a unor tablete de ciocolată de origine poloneză, comercializate într-un lanţ de magazine din ţară, a fost dată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în 25 aprilie.

„Lanţul de magazine ne-a informat şi noi am dat alertă. Au mai fost cazuri raportate la Comisia Europeană de salmonella în ciocolată. Poate fi din cauza unui ingredient sau a procesului tehnologic, pentru că la noi produsul a ajuns ambalat, fără probleme. Am informat şi autorităţile din Polonia care vor stabili ce măsuri trebuie luate de producător”, a declarat directorul Direcţiei Audit din ANSVSA, Monica Neagu.

Salmonella, una din cele mai răspândite bacterii alimentare, are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt patogene pentru om. După depistarea bacteriei, trebuie să se facă tipizarea pentru a se vedea despre ce serotip este vorba. Analizele pentru tipizarea salmonella durează între şapte şi 10 zile.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. AD

    vineri, 02.05.2014 at 15:32

    Poi …nu publicati o poza cu produsul ??? (denumirea cenzurata evident) …ca sa stim si noi sa ne facem analize sau nu .
    Am cumparat foarte multe dulciuri de la Lidl pentru toata familia , inclusiv pentru copil ….sai sunt ingrijorat .

  2. El Barto

    duminică, 04.05.2014 at 01:55

    Eu zic sa va schimbati locul de unde faceti cumparaturile.Acesti Lidl s-au aliniat incet-incet cu produsele lor low-cost la preturile concurentei gen Carrefour, Auchan, etc.Deci preturi mari, calitate indoielnica, in plus, mergi intr-un adevarat supermarket si ai de unde alege, la Lidl dai 2 ture in 10 minute.Aceeasi situatie si peste hotare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax