Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciolacu a anunțat care sunt propunerile PSD pentru ministerele Muncii și Familie: Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero

Publicat

PSD a stabilit prin vot cine va locul miniștrilor demisionari Marius Budăi şi Gabrielei Firea, la Ministerul Muncii și Ministerul Tineretului și Familiei

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat cele două propuneri: pentru Ministerul Muncii pe Simona Bucura Oprescu, iar pentru Ministerul Tienretului şi Familiei pe Natalia Intotero.

„Doamna Bucura Oprescu este preşedinta Comisiei de Administraţie din Parlamentul României şi cu experienţă clară în această zonă şi doamna Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost şi secretar de stat la Ministerul de Externe, este şi preşedinta Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor. Deci sunt două doamne cu activitate şi politică, dar şi în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Cât timp va fi suspendată Firea din funcția de la partid

Preşedintele PSD a vorbit şi de „autosuspendarea” Gabrielei Firea din funcţia de preşedinte al organizaţiei Bucureşti, spunând că neexistând în statut „autosuspendare”, a fost vorba de o suspendare a fostului ministru Gabriela Firea pentru o perioadă limitată de timp şi de numirea lui Paul Stănescu în funcţia de preşedinte interimar.

„Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca prim-ministru, nu a greşit cu absolut nimic instituţional. Nu a avut nicio atribuţie în ceea ce priveşte centrele pentru persoane cu dizabilităţi.

Presupun că demisia a venit ca urmare a anumitor dezvăluiri din presă şi, la fel cum am spus şi în CEx, acesta să fie un lucru din care să învăţăm fiecare dintre noi, să avem grijă la oamenii care apar pe lângă persoanele publice, cei care ne fotografiază, ne filmează, sunt binevoitori, ca pe urmă să folosească aceste conjucturi ca să îşi vadă anumite scopuri economice.

Este un cost mare, dar şi eu şi colegii mei trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar din când în când în jur”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a spus că Firea nu este suspendată pentru o perioadă determinată, ci până se lămuresc lucruruile.

„În acest moment este suspendată şi din funcţia de prim-vicepreşedinte”, a mai spus Ciolacu despre Firea.

Întrebat dacă o mai susţine pe Gabriela Firea pentru o candidatură la Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu a spus că „în acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare”.

Cine sunt cei doi miniștri din cabinetul Ciolacu

Natalia Intotero este din Brad, județul Hunedoara. A lucrat la Consiliul Județean ca manager apoi a fost aleasă deputat de Hunedoara pe listele PSD.  a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 17.07.2023 at 16:24

    Şi Ciolacu ăsta,a pus un Budăi cu fustă. Poate nu el, ci cei care fac aşa ceva de la „revoluţie” încoace.Schimbăm tusea cu junghiul, ca la PSD.

  2. pilu

    luni, 17.07.2023 at 23:30

    Acum după ce am citit CV-ul sunt convins de ce am scris mai sus. Mai avea şi un doctorat la ăia care le dau pe bandă rulantă, dar l-a şters. Ştie ea de ce.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax