Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciolacu: „Celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele”. Premierul anunță noi măsuri privind jocurile de noroc în România

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă, după ședința PSD, că se discută scoaterea în afara orașelor a aparatelor de jocuri de noroc. Proiectul care privește o dezbatere mai veche este depus la Camera Deputaților. 

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a declarat sâmbătă Marcel Ciolacu.

Proiect pentru amplasarea sălilor de jocuri de noroc în afara localităților

Potrivit proiectului, în privința amplasării, este specificat faptul că „spațiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului Bucureșți, astfel cum este prevăzută la art. 95 din Ordonanță de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”.

De asemenea, „spațiul propus nu este situat la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora; se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.)”.

Fenomenul jocurilor de noroc în România

Fenomenul jocurilor de noroc a luat amploare în ultimii ani. Astfel, pe străzile orașelor din țară, sălile de păcănele sunt prezente la tot pasul. Medicii psihiatri susțin că acest lucru este extrem de periculos, mai ales pentru tinerii care pot cădea foarte ușor în această capcană.

Potrivit unor statistici recente, cel puțin 15% dintre adulții din țara noastră joacă o formă de joc de noroc. Incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de oameni.

Cei mai îndârjiți pariori români sunt în general bărbați tineri (cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani), necăsătoriți, din mediul urban, cu educație medie, scrie Digi24.ro.

La nivelul întregii țări funcționează peste 10.000 de agenții de pariuri sportive și peste 70.000 de aparate, cunoscute sub numele de „păcănele”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nina Marin

    joi, 07.09.2023 at 07:52

    Ar trebui scoase si de pe online ca nea invadat pe internet cu recla
    me,cauti ceva pe Google dai de ei nu se poate asa ceva si tot odata a distrus o groaza de oameni,pur si simplu zici ca sunt drogati cand intra in salile lor,chiar daca le scot din oras ne invadeaza cu reclame ,Opriti reclamele!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax