Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciolacu critică băncile care majorează comisioanele: „Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash”

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat vineri, după ce unele bănci au anunțat majorarea comisioanelor. Acesta a anunțat că va convoca o întâlnire cu specialiștii din Ministerul de Finanțe și BNR. „Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare”, a transmis premierul. 

Anunțul băncilor privind majorarea de comisioane vine în contextul în care din 11 noiembrie se limitează numeroase plăți cash. De asemenea, băncile din România vor plăti de la 1 ianuarie 2024 o taxă de 2% pe cifra de afaceri. Ambele măsuri au fost decise de Guvern, prin pachetul de măsuri fiscale. Executivul a fost avertizat anterior de către analiști că costurile măsurilor vor fi transmise tot către populație.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!

Citește și Banca Transilvania va majora unele comisioane, de la 1 ianuarie. Cresc în special taxele pentru operațiuni cu numerar la ghișeu

Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Q

    vineri, 03.11.2023 at 16:25

    si acum iti dai seama ca acest lucru se intampla.oamenii de rand suporta incompetenta ta de psd ist
    rusine
    oare placintaria ta are de unde plati comisioanele pt ca vinzi cash sau cu cardul o gogoasa de 2 lei?????
    sau si dai si lupta si dai si lupta cu bancile????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax