Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ciolacu: Nu se mărește TVA-ul. Nu crește nicio cotă unică. Impozitarea muncii trebuie să scadă la veniturile mici și medii

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat la Summitul Autorităților Publice Municipale din România că guvernul nu va majora TVA și nici cota unică de impozitare. Ciolacu a precizat că „impozitarea muncii va trebui scăzută la veniturile mici și medii, mai ales la tineri până în 26 de ani”

„Vă rog eu frumos, opriți-vă. Nu se mărește TVA-ul. O spun, mă tatuez pe mână: Nu se mărește TVA-ul”, spune premierul Marcel Ciolacu, întrebat despre eventuala creștere de TVA.

În cadrul declarațiilor de presă susținute după participarea la Summitul Autorităților Publice Municipale din România, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre eventuala creștere a TVA-ului în țara noastră.

Ciolacu: O spun, mă tatuez pe mână: Nu se mărește TVA-ul!

„Vă rog eu frumos, opriți-vă. (…) Nu se mărește TVA-ul. O spun, mă tatuez pe mână: Nu se mărește TVA-ul! (…) Nu crește nicio cotă unică, cât este cota unică? (…) Înseamnă că va rămâne 10%… cum să crească cota unică pe venit, când noi avem cea mai mare impozitare a muncii la veniturile mici și medii? Ce om normal la cap ar face acest lucru?”, a răspuns premierul.

Întrebat dacă cotele reduse de TVA ar crește la 10%, Ciolacu a spus „veți vedea că nu este nicio problemă pentru că anul viitor (2025- n.r.) avem două lucruri, trebuie venituri mai mari din PIB de 2,5 puncte procentuale și am negociat 1,1 puncte procente. (…) Acest lucru îl poți face și din reducerea cheltuielilor și dintr-o mult mai bună colectare, ținând cont că începem să ne apropiem cu digitalizarea, dar și c-o gestionare a banului public mult mai bună”.

Marcel Ciolacu despre impozitarea muncii

„Eu cred că impozitarea muncii trebuie să scadă la veniturile mici și medii, mai ales la tineri până în 26 de ani. Acolo este impactul cel mai mare în ceea ce privește șomajul. Cu adevărat, trebuie această discuție avută după această faimoasă campanie electorală. Noi am ajuns la 5.400 pe brut să fie această reducere din costul de venit, eu aș merge mai departe, aș merge ca această reducere să fie pe cheltuieli astfel încât în Sănătate toată lumea să aibă acces egal, la Educație să aibă toată lumea acces egal. Plus că vei dezvolta anumite servicii unde România este încă restantă”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

El a mai menționat că, „cel puțin în zona de sănătate și mi-aș dori și în zona educației, unde sunt cele mai mari cheltuieli în acest moment în România, să fie achizițiile centralizate. (…) Trebuie să coste la fel și la Cluj, și la Buzău”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate