Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Circulația pe Valea Oltului DN7 se redeschide mai repede. Traficul rutier, reluat de miercuri seara. Anunțul autorităților – VIDEO

Publicat

Circulația pe Valea Oltului DN7 se redeschide mai repede. Traficul rutier va fi reluat pe tot tronsonul, de miercuri seara – 7 august. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”Lucrările s-au terminat și din această seară (miercuri, 7 august), de la ora 20.00, va fi dată în circulație, cu două zile mai repede. Au terminat toate lucrările (…). Sunt mulțumit de cum au lucrat pe Valea Oltului”, a declarat Sorin Grindeanu.

Termenul inițial pentru redeschiderea circulației era vineri, 9 august.


Circulația rutieră pe Valea Oltului a fost închisă din 8 iulie, pentru lucrări la Autostrada A1 Sibiu – Pitești.

Pe DN7 (sectorul Boița – Lazaret) – Valea Oltului circulația se desfășura între orele 20.00 – 6.00 pentru toți participanții la traficul rutier.

În intervalele orare 7.30 – 8.00 și 16.30 – 17.00, circulația era permisă doar pentru riverani.

Lucrările erau reluate în fiecare zi la ora 6.00.

UPDATE: Circulația pe Valea Oltului se redeschide miercuri, 7 august. Precizări CNAIR

CNAIR anunță participanții la trafic că începând de astăzi, miercuri, 7 august 2024, ora 20.00, sectorul DN 7 cuprins între localitățile Lazaret (242+600) și Boița (250+000) va fi redeschis circulației publice. Va fi permisă desfășurarea traficului atât pe timpul zilei, cât și al nopții, 24/24h.

”Redeschiderea circulației pe acest sector de drum este posibilă ca urmare a finalizării lucrărilor de defrișare a versantului necesare realizării drumurilor tehnologice pentru execuția forajelor geotehnice în vederea construcției secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești, Boița – Cornetu.

În vederea protejării participanților la trafic, pe toată durata de desfășurare a lucrărilor pe versantul din proximitatea drumului național DN7, pe sectorul de drum cuprins între km 242+400 și km 245+400, banda destinată sensului de deplasare Sibiu – Râmnicu Vâlcea rămâne închisă. Circulația se va desfășura în ambele direcții pe cele două benzi destinate sensului de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu”, precizează CNAIR.

Lucrările începute în 8 iulie au necesitat instituirea de restricții de circulație (închidere) pe perioada zilei, în intervalul orar 6.00 – 20.00, pentru siguranța participanților la trafic.

În 9 august 2024 expiră perioada ridicării temporare a restricției de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul de drum DN1, Ploiești (intersecție DN1 cu DJ 236) – Brașov (intersecție DN1 cu DN1A), potrivit sursei citate.

Prin urmare, din 9 august 2024, circulația pe acest sector de drum se va realiza conform reglementărilor prevăzute de Ordinul comun MT-MAI nr. 647/127/2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate