Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Circulaţia rutieră în Ocna Mureş, zona „Plus”, redeschisă cu restricţii de viteză şi tonaj. Lucrările de asfaltare continuă până la sfârşitul lunii iunie

Publicat

De miercuri, zona din intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Nicolae Iorga, în apropierea “gropii de la Plus” din Ocna Mureş a fost redată circulaţiei publice. Traficul este însă restricţionat autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone, iar viteza maximă de rulare în zonă este de 10 km/h.

Drumul nu a fost încă asfaltat, lucrările fiind demarate abia în ianuarie anul acesta, la doi ani de la catastrofa din Ocna Mureş, când magazinul “Plus” şi o suprafaţă de aproximativ 1.800 mp s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor de apă din galeriile subterane de la fostele mine de sare. Atunci, infrastructura rutieră de la intersecţia străzilor Nicolae Iorga şi Mihai Eminescu a fost serios afectată şi specialiştii au fost nevoiţi să facă măsurători pentru a stabili dacă mai exista pericolul extinderii surpărilor. Reprezentanţii Primăriei au transmis, la momentul începerii lucrărilor, că una dintre cele mai dificile operaţiuni era pregătirea terenului pentru asfaltare, prin devierea cursului de apă freatică şi asigurarea malurilor de teren.

Primăria a semnat contractul pentru efectuarea lucrărilor pe o perioadă de 6 luni, cu o valoarea de 175.000 de lei, respectiv 38.036 euro fără TVA. Licitaţia a fost câştigată de Asocierea de servicii de proiectare – execuţie SC BTC Închirieri Utilaje SRL – SC Minesa ICPM SA, iar proiectul cuprinde servicii de proiectare (asigurate de MINESA, care a derulat o parte dintre cercetările geologice din zonă şi va prezenta raportul până la sfârşitul acestui an) şi lucrări propriu-zise de stabilizare a solului şi amenajare a terenului, cu reconstrucţie ecologică.

Zona pe care se execută lucrările cuprinde o suprafaţă de aproximativ 150 de metri, cu patru benzi de circulaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax