Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Circulația rutieră la trecerea de cale ferată din Alba Iulia este închisă până vineri seara. Se lucrează la infrastructură

Publicat

cale ferata alba coslariu 10 Circulația rutieră este închisă în această perioadă pe pasajul de cale ferată din dreptul străzii Mărășești din Alba Iulia spre șoseaua de centură. În zonă se desfășoară lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare. Restricția este valabilă până vineri, 4 decembrie, la ora 22.00.

Conducătorii auto pot alege rute ocolitoare, la ieşirile din oraş din zonele Partoş (spre Sebeş) sau sensul giratoriu de la ieşirea spre Cluj.

Reamintim că în această perioadă se desfăşoară lucrările de modernizare a căii ferate pe tronsonul Coşlariu-Vinţu de Jos, inclusiv pe raza municipiului Alba Iulia şi Sântimbru, pentru a permite circulaţia trenurilor cu o viteză de până la 160 km pe oră. Proiectul este unul de interes naţional, de modernizare a “CF Braşov-Simeria”.

Valoarea totală a modernizării lotului 2 de cale ferată Coşlariu – Vinţu de Jos se ridică la 766.924.828,85 de lei, pe lungime de 22, 61 de kilometri, iar valoarea aprobată până la sfârşitul lunii mai este 278.412.350 de lei. Potrivit constructorilor liniei de cale de ferată, Pizzarotti, până la data de 31 mai procentul de realizare a lucrărilor era de 36,3%. Lucrările au fost întârziate un an şi au fost date alte termene de finalizare.

După finalizarea lucrărilor trenurile de călători ar trebui sa atingă o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră, iar cele de marfă vor ajunge până la 120 de kilometri pe oră.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax