Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Circulația rutieră pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu, ÎNCHISĂ între Cunța și Boița din cauza viscolului și ninsorii. Precizări CNAIR

Publicat

Circulația rutieră pe Autostrada A1 Sebeș Turda se închide pe tronsonul Cunța – Boița din cauza viscolului și ninsorii. Potrivit DRDP Brașov, ninge abundent pe autostrada A1 pe tronsonul Deva – Sebeș- Sibiu.

Drumarii atrag atenția că zăpada s-a depus pe carosabil ”ATENȚIE Pe A1 km 250+000 – 280+000 Sibiu (Sb) – Miercurea Sibiului (Sb), ninge abundent și zăpada este viscolită pe carosabil. ”

Citește și Traficul rutier redeschis parțial pe autostrada A1 Sebeș – Sibiu, între Cunța și Boița. Se lucrează pentru deschiderea completă

”Închidem circulația pe A1 intre Cunța si Boița. Practic pe tot traseul din județul Sibiu. Ninge abundent și viscolește. Vizibilitate sub 10 metri” precizează reprezentanții DRDP Brașov

Comunicatul CNAIR: ”Viscolul închide circulația pe A1 intre Cunța și Boița!

Din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse (10 – 15 m), CNAIR si Poliția Rutieră au decis să închidă circulația pe A1 intre Cunța și Boița, km 224+000 – km 292+000.

Precizăm ca vizibilitatea redusă face imposibilă acțiunea utilajelor de deszăpezire, dar acestea vor acționa pentru redeschiderea circulației in condiții de siguranță imediat ce condițiile meteorologice o vor permite.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzit”

Accident pe A1 între Orăștie și Deva.

Tot pe A1, în județul Hunedoara a avut loc în urmă cu puțin timp un accident rutier . Un autoturism cu trei persoane, printre care și un copil, a intrat în parapet.

Potrivit ISU Hunedoara, accidentul a avut loc pe autostrada A1, pe sensul de mers Orăștie -Deva. La fața locului pompierii Detașamentului Orăștie cu o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat faptul că un autoturism în care se aflau doi adulți și un copil, a intrat în parapetul de siguranță.

Cele trei persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu s-a impus transportul acestora la spital.

Pompierii militari au asigurat, de asemenea, măsurile specifice pentru preîntâmpinare producerii unui incendiu, în astfel de situații.

În zona județelor Sibiu, Alba, Hunedoara este în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol, până duminică, 5 februarie, la orele 20.00. După ninsoare, urmează gerul cu temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius.

Sfaturi pentru șoferi!

De aceea, evitați să plecați cu autoturismul din localitate în perioada când sunt anunțate ninsori și/sau viscol.

Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri:

– Trageți autovehiculul pe partea dreaptă a drumului. Porniți luminile de avarie și prindeți o bucată de material textil de antena radio ori la geam.

– Anunțați evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze.

– Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie, protejându-vă astfel împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament.

– Aprindeți lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax