Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rafale de vânt de până la 60 km/h. Viscoleşte în mai multe localităţi din Alba. Circulaţia rămâne blocată pe DJ 107 I, Rîmeţ-Ponor

Publicat

Reprezentanţii Drumuri Judeţene Alba anunţă că traficul rutier pe DJ 107 I, Rîmeţ-Ponor a fost închis temporar, din cauza viscolului. În zonă se intervine cu două utilaje de deszăpezire, dar munca drumarilor este îngreunată de condiţiile meteorologice nefavorabile din zonă.

Cei care au drum în această după-amiază pe DJ 107 I trebuie să ştie că, până la degajarea zăpezii depusă în strat gros pe carosabil, circulaţia pe acest tronson va fi blocată şi este posibilă apariţia coloanelor de maşini. Reamintim că, începând de miercuri, de la ora 18.00,  a intrat în vigoare o atenţionare meteo de cod galben de viscol şi ninsori care va afecta întreg judeţul Alba.

UPDATE, Ora 20.20: Drumul Judeţean 107 I rămâne în continuare blocat, iar în zona Râmeţ viscolul se intensifică. Vântul puternic îngreunează substanţial munca celor de la Drumuri Judeţene Alba, utilajele de deszăpezire intervenind cu mare greutate. Se anunţă intensificări ale vântului, ninsori şi viscol şi în zona Sântimbru şi în localităţile din apropiere de Sebeş.

La această oră viscoleşte şi în Alba Iulia, iar  zăpada împrăştiată pe carosabil creşte riscul de incidente rutiere. Cetăţenii sunt sfătuiţi să circule cât mai puţin cu maşinile şi să evite pe cât posibil deplasările în aer liber. Revenim cu amănunte.

ISU Alba a făcut următoarele precizări:

„În data de 15 februarie 2012 a fost emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie o atenţionate meteorologică COD GALBEN cu următorul conţinut:

<În intervalul 15 februarie, ora 18.00 – 16 februarie, ora 18.00, în judeţul Alba va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi local 10-15 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50-60 km/h, viscolind zăpada.>

S-a trimis către toate primăriile din judeţ o adresă care conţine textul Atenţionării meteorologice şi a măsurilor necesare la nivel local, dintre care:

– monitorizarea evoluţiei fenomenelor vizate şi a posibilelor consecinţe ale acestora.

– pregătirea tehnicii şi utilajelor de intervenţie pentru curăţirea drumurilor de zăpadă şi gheaţă, în condiţiile manifestării temperaturilor scăzute, a zăpezii viscolite şi a vântului puternic;

– informarea populaţiei, instituţiilor şi operatorilor economici cu privire la îndatoririle ce le revin în scopul înlăturării ţurţurilor de gheaţă, deszăpezirea trotuarelor şi aleilor din apropierea locuinţelor şi construcţiilor şi luarea măsurilor de protecţie împotriva accidentelor datorate acestor situaţii;

– inventarierea tuturor imobilelor instituţiilor publice, operatorilor economici şi locuinţe particulare care au structura de rezistenţă (în special acoperişuri) şubredă sau/şi intens solicitată de zăpadă;

– evacuarea de urgenţă a persoanelor aflate în imobilele aflate în această situaţie şi asigurarea cazării în spaţii încălzire ale administraţiei locale sau la rude/vecini;

– degajarea în regim prioritar a acoperişurilor pe care s-a depus stratul de zăpadă cu cea mai mare grosime, acordând atenţie şi construcţiilor/anexelor ce adăpostesc animale, atât ale fermelor de profil cât şi a celor din gospodăriile populaţiei.

Vremea a continuat să fie rece, înregistrându-se o temperatură minimă de – 18,5 grade Celsius la Arieşeni si – 14,4 grade Celsius la Sebeş.

Stratul de zăpadă din judeţ atinge cel mai mare nivel la Arieşeni (74 cm) şi Scărişoara (58 cm).

Patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, au depistat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, trei persoane cu nevoi care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute. Acestea au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (2 cazuri) şi Unitatea de primiri Urgenţe Alba (1 caz), ridicând la 113, numărul cazurilor înregistrate pe întreaga perioadă.

Nu sunt raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru menţinerea în condiţii optime de circulaţie a arterelor din judeţ. În acest moment se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri sau localităţi izolate.

D.J. au intervenit cu 37 de utilaje, 79 persoane şi 220 mc de material antiderapant;

D.N. au intervenit cu 23 de utilaje, 46 persoane şi 74 tone de material antiderapant.

Inspectoratul Judeţean a aprobat suspendarea cursurilor pentru perioada 14.02.2012 – 15.02.2012, din cauza gerului şi a viscolului, pentru trei unităţi de învăţământ: Şcoala cu clasele I-VIII Blandiana, cu structurile; Şcoala cu clasele I-IV Acmariu; Grădiniţa cu program normal Blandiana.

Pentru depistarea la timp şi luarea măsurilor imediate de ajutor a persoanelor fără adăpost, persoanelor izolate, vârstnice sau bolnave care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute, facem apel la toţi aceia care au cunoştinţă de astfel de cazuri să anunţe imediat administraţia locală şi prin numărul unic de apel 112, serviciile profesioniste de urgenţă.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pe Direct

    joi, 16.02.2012 at 08:15

    Terminati cu Rimet-Ponor drum judetean inchis , este un drum de piatra de pe deal pe alt deal , pe unde trece o caruta si asta vara .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax