Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident pe DN1, la Câlnic. Un autocar polonez ce transporta copii a intrat în coliziune cu un trailer

Publicat

Un accident de circulaţie a avut loc pe DN1, în apropiere de intersecţia cu drumul spre localitatea Câlnic, la kilometrul 361+500 metri. Un autocar polonez care transporta copii a intrat în coliziune cu un trailer. În urma impactului, mai mulţi copii au fost răniţi uşor. Circulaţia pe sensul de mers Sibiu – Sebeş a fost blocată.

Cinci ambulanţe şi maşini de poliţie s-au deplasat din Alba Iulia la locul accidentului. Din primele cercetări, 22 de copii care se aflau în autocar au suferit leziuni minore, însă aceştia se aflau în stare de şoc şi au fost supuşi investigaţiilor medicale.

Accidentul a avut loc pe DN1, pe sensul de mers Sibiu – Sebeş, în zona intersecţiei cu şoseaua spre Câlnic. Autocarul care transporta copii a intrat în coliziune cu un trailer, iar ulterior a fost izbit din spate de un autoturism. Copiii care au suferit leziuni vizibile au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Sebeş.

UPDATE ora 13.30: Reprezentanţii IPJ Alba ne-au informat că în autocarul polonez se aflau 54 de persoane, dintre care 47 copii. În total, 22 de copii au suferit leziuni uşoare şi au fost transportaţi la spitalul din Sebeş. Între răniţi se află şi un adult, care a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba.

UPDATE ora 15.00: Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Florin Zecheru ne-a informat că pasagerii autocarului au fost transportaţi la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, unde vor fi cazaţi până miercuri, când un autocar pus la dispoziţie de Ambasada Poloniei îi va transporta acasă. Dată fiind natura incidentului, autorităţile au instituit un plan roşu de urgenţă, care constă în suplimentarea structurilor de prim-ajutor, amplasarea de puncte de prim-ajutor la locul accidentului şi deplasarea de personal medical.

Din fericire, copiii nu au suferit leziuni grave, aşa că miercuri vor putea porni înapoi spre Polonia. Copii se întorceau din Bulgaria şi urmau să ajungă în Polonia. Între timp, la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, aceştia vor beneficia de hrană şi asistenţă psihologică, în caz de nevoie.

Vă prezentăm comunicatul trimis de ISU Alba:

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Unirea> al judeţului Alba a fost solicitat la ora 11.50 pentru a interveni la un accident de circulaţie produs pe DN 1 , pe raza localităţii Răhău, între un autocar cu 54 persoane de naţionalitate poloneză, un trailer şi un autoturism. Ne-am deplasat la faţa locului cu 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială de descarcerare cu unitatea de intervenţie la dezastre, 2 ambulanţe SMURD şi 1 echipaj grupă operativă. În urma accidentului, s-a pus în aplicare Planul Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Alba şi a fost instalat la locul accidentului un punct medical avansat. În urma triajului medical efectuat de medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba au fost transportate la Spitalul municipal Sebeş şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia 23 de persoane din autocar (20 de copii cu vârste cuprinse între 11-18 ani şi 3 adulţi). Pentru persoanele care nu au suferit leziuni în urma accidentului s-a organizat cazarea şi hrănirea, cu sprijinul Primăriei Sebeş, la Colegiul „Lucian Blaga” din municipiul Sebeş. Totodată a fost asigurată şi asistenţa psihologică cu sprijinul a 2 psihologi, membri ai Colegiului Psihologilor din România. La intervenţie au participat şi echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (2 autoturisme, 4 persoane), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (1 autoturism, 2 persoane), Direcţia de Sănătate Publică (2 persoane), Serviciul Judeţean de Ambulanţă (4 ambulanţe, 12 persoane), Crucea Roşie Alba (1 ambulanţă, 5 persoane), Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş (3 persoane), Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş (4 persoane).”

Comunicat IPJ Alba:

„La data de 3.08.2011, ora 11.50, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat prin SNUAU 112 în legătură cu faptul că pe DN 1, la km 361 + 500 metri, s-a produs un accident rutier soldat cu victime, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în Polonia şi care transporta mai mulţi copii.

Imediat, la locului accidentului au intervenit mai multe echipaje de poliţie, iar din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că şoferul autocarului, C.J.D. în vârstă de 30 de ani, din Zapolice, Polonia nu a păstrat o distanţă de siguranţă în mers faţă de un autotractor cu semiremorcă, ce a redus viteza de circulaţie pentru a opri în coloană, intrând în coliziune cu acesta, după care a fost lovit din spate de un autoturism înmatriculat în Ungaria, condus de un şofer de 28 de ani din Budapesta, Ungaria.

În momentul producerii accidentului, în autocar erau 54 de persoane, din care 47 de copii.

22 dintre ocupanţii autocarului (19 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani şi 3 adulţi), au suferit leziuni corporale uşoare (plăgi escoriate şi traumatisme minore), fiind transportaţi la spitalele din Sebeş şi Alba Iulia pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma consultaţiilor medicale, 9 minori şi 2 adulţi au rămas sub supraveghere medicală la Spitalul Judeţean Alba.

Niciuna dintre persoanele aflate în celelalte autovehicule implicate în accident nu au fost rănite.

Cercetările sunt continuate.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax