Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident pe DN1, la Câlnic. Un autocar polonez ce transporta copii a intrat în coliziune cu un trailer


Publicat

Un accident de circulaţie a avut loc pe DN1, în apropiere de intersecţia cu drumul spre localitatea Câlnic, la kilometrul 361+500 metri. Un autocar polonez care transporta copii a intrat în coliziune cu un trailer. În urma impactului, mai mulţi copii au fost răniţi uşor. Circulaţia pe sensul de mers Sibiu – Sebeş a fost blocată.

Cinci ambulanţe şi maşini de poliţie s-au deplasat din Alba Iulia la locul accidentului. Din primele cercetări, 22 de copii care se aflau în autocar au suferit leziuni minore, însă aceştia se aflau în stare de şoc şi au fost supuşi investigaţiilor medicale.

Accidentul a avut loc pe DN1, pe sensul de mers Sibiu – Sebeş, în zona intersecţiei cu şoseaua spre Câlnic. Autocarul care transporta copii a intrat în coliziune cu un trailer, iar ulterior a fost izbit din spate de un autoturism. Copiii care au suferit leziuni vizibile au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Sebeş.

UPDATE ora 13.30: Reprezentanţii IPJ Alba ne-au informat că în autocarul polonez se aflau 54 de persoane, dintre care 47 copii. În total, 22 de copii au suferit leziuni uşoare şi au fost transportaţi la spitalul din Sebeş. Între răniţi se află şi un adult, care a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba.

UPDATE ora 15.00: Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Florin Zecheru ne-a informat că pasagerii autocarului au fost transportaţi la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, unde vor fi cazaţi până miercuri, când un autocar pus la dispoziţie de Ambasada Poloniei îi va transporta acasă. Dată fiind natura incidentului, autorităţile au instituit un plan roşu de urgenţă, care constă în suplimentarea structurilor de prim-ajutor, amplasarea de puncte de prim-ajutor la locul accidentului şi deplasarea de personal medical.

Din fericire, copiii nu au suferit leziuni grave, aşa că miercuri vor putea porni înapoi spre Polonia. Copii se întorceau din Bulgaria şi urmau să ajungă în Polonia. Între timp, la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, aceştia vor beneficia de hrană şi asistenţă psihologică, în caz de nevoie.

Vă prezentăm comunicatul trimis de ISU Alba:

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Unirea> al judeţului Alba a fost solicitat la ora 11.50 pentru a interveni la un accident de circulaţie produs pe DN 1 , pe raza localităţii Răhău, între un autocar cu 54 persoane de naţionalitate poloneză, un trailer şi un autoturism. Ne-am deplasat la faţa locului cu 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială de descarcerare cu unitatea de intervenţie la dezastre, 2 ambulanţe SMURD şi 1 echipaj grupă operativă. În urma accidentului, s-a pus în aplicare Planul Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Alba şi a fost instalat la locul accidentului un punct medical avansat. În urma triajului medical efectuat de medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba au fost transportate la Spitalul municipal Sebeş şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia 23 de persoane din autocar (20 de copii cu vârste cuprinse între 11-18 ani şi 3 adulţi). Pentru persoanele care nu au suferit leziuni în urma accidentului s-a organizat cazarea şi hrănirea, cu sprijinul Primăriei Sebeş, la Colegiul „Lucian Blaga” din municipiul Sebeş. Totodată a fost asigurată şi asistenţa psihologică cu sprijinul a 2 psihologi, membri ai Colegiului Psihologilor din România. La intervenţie au participat şi echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (2 autoturisme, 4 persoane), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (1 autoturism, 2 persoane), Direcţia de Sănătate Publică (2 persoane), Serviciul Judeţean de Ambulanţă (4 ambulanţe, 12 persoane), Crucea Roşie Alba (1 ambulanţă, 5 persoane), Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş (3 persoane), Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş (4 persoane).”

Comunicat IPJ Alba:

„La data de 3.08.2011, ora 11.50, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat prin SNUAU 112 în legătură cu faptul că pe DN 1, la km 361 + 500 metri, s-a produs un accident rutier soldat cu victime, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în Polonia şi care transporta mai mulţi copii.

Imediat, la locului accidentului au intervenit mai multe echipaje de poliţie, iar din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că şoferul autocarului, C.J.D. în vârstă de 30 de ani, din Zapolice, Polonia nu a păstrat o distanţă de siguranţă în mers faţă de un autotractor cu semiremorcă, ce a redus viteza de circulaţie pentru a opri în coloană, intrând în coliziune cu acesta, după care a fost lovit din spate de un autoturism înmatriculat în Ungaria, condus de un şofer de 28 de ani din Budapesta, Ungaria.

În momentul producerii accidentului, în autocar erau 54 de persoane, din care 47 de copii.

22 dintre ocupanţii autocarului (19 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani şi 3 adulţi), au suferit leziuni corporale uşoare (plăgi escoriate şi traumatisme minore), fiind transportaţi la spitalele din Sebeş şi Alba Iulia pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma consultaţiilor medicale, 9 minori şi 2 adulţi au rămas sub supraveghere medicală la Spitalul Judeţean Alba.

Niciuna dintre persoanele aflate în celelalte autovehicule implicate în accident nu au fost rănite.

Cercetările sunt continuate.”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

LIVE VIDEO: Declarații Klaus Iohannis. Președintele vorbește despre rectificarea bugetară și despre noul record de infectări

Publicat

iohannis

Președintele Klaus Iohannis susține miercuri o conferință de presă cu jurnaliștii acreditați la Cotroceni, de la ora 18:00.

Declarațiile președintelui vin după o ședință pe care șeful statului o are cu premierul și cu ministrul Finanțelor, pe tema rectificării bugetare.

Luni, Orban anunţa că „rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni”, după ce „Ministerul Finanţelor a finalizat raportul privind starea economică şi bugetară”.

De asemenea, președintele este ateptat să vorbească și despre măsurile pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, după ce România a înregistrat un nou record.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Doar doi politicieni au voie la ușa dumneavoastră. LISTA regulilor pe care partidele trebuie să le respecte în campanie

Publicat

Prezența la mitingurile electorale organizate în aer liber va fi de maximum 50 de participanți, iar pentru evenimentele organizate în spații închise va fi de maximum 20.

Numărul maxim de agenți electorali care pot participa la acțiuni de tipul door-to-door este de doi.

Sunt doar două dintre prevederile unui raport trimis de premierul Ludovic Orban președinților celor două camere ale Parlamentului, legat de organizarea alegerilor locale din 2020.

Ce conține documentul:

Decizia organizării evenimentelor electorale va ține cont de contextul epidemiologic al localității și al regiunii unde acesta se organizează, de contextul epidemiologic al localităților și regiunilor din care provin participanții.

Măsuri pentru menținerea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp /persoană, asigurarea facilităților la locul de desfășurare al evenimentului electoral pentru spălarea sau dezinfecția regulată a mâinilor, spălatul sau dezinfecția frecventă a mâinilor este preferabilă purtării mănușilor.

În cazul în care participanții la activitățile electorale utilizează mănușile, acestea vor fi schimbate după fiecare contact și se va evita atingerea feței cu mănuși, asigurarea curățeniei și dezinfecția riguroasă a încăperilor, inclusiv a toaletelor, portul măștii pe toată perioada desfășurării evenimentului electoral și afișarea regulilor de acces și de protecție individuală în locuri vizibile.

Direcțiile de sănătate publică vor realiza evaluările de risc și vor aviza fiecare eveniment în parte, asigurând și consultanță pentru organizatorii evenimentelor.

Limitarea numărului la maxim 50 de participanți în cazul evenimentelor în aer liber și 20 în cazul evenimentelor organizate în spațiu închis.

Se vor plasa la loc vizibil indicatoare cu regulile de acces și cele de protecție universal valabile:

  • portul obligatoriu al măștii care să acopere atât gura, cât și nasul,
  • menținerea distanței fizice de 1,5 m între oricare două persoane,
  • limitarea formării de grupuri mai mari de 6 persoane;
  • igiena respirației și luarea măsurilor de protecție în cazul tusei/strănutului.
  • limitarea duratei evenimentului la maximum 2 ore,
  • limitarea/eliminarea distribuirii din mână în mână de pliante, broșuri, alte materiale publicitare, distribuirea materialelor promoționale se va face de către persoane care vor purta mănuși pe care le vor schimba regulat sau se vor crea standuri de autoservire cu pliante și alte materiale promoționale, asigurarea unui număr suficient de recipiente de colectare /coșuri de gunoi cu capac dedicate exclusiv aruncării măștilor de protecție și a mănușilor,
  • evitarea contactelor interumane apropiate la o distanță mai mică de 1,5 m pentru un timp mai lung de 15 min.
  • dezinfecția riguroasă a echipamentelor utilizate în campanie: microfoane, stații de amplificare, camera video, aparate de fotografiat, asigurarea unui număr rezonabil de toalete, acolo unde este posibil,
  • numărul maxim de persoane prezente simultan în interiorul cortului electoral va fi de maximum trei, se va evita contactul cu materiale promoționale (broșuri, pliante), pixuri, etc.

În sarcina organizatorilor evenimentelor electorale va cădea stabilirea unor fluxuri de intrare/ieșire separate, unice ce vor facilita menținerea distanței fizice între participanți.

Organizatorii vor desemna persoane ce se vor îngriji de respectarea acestor reguli.

În cazul toaletelor ecologice, se recomandă să existe lavoare cu apă și săpun în proximitatea acestora, curățenia și dezinfecția riguroasă a suprafețelor și aerisirea temeinică a încăperilor înainte și după eveniment.

Numărul maxim de agenți electorali care pot participa la acțiuni de tipul door-to-door este de doi.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Reducerea programei și revizuirea modelelor de subiecte, cerute de Federația Asociațiilor de Părinți

Publicat

examen

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți solicită reducerea programei de examen pentru Evaluarea Națională 2021, revizuirea noului model de cerințe pentru examen și cursuri de formare pentru profesorii corectori.

Părinții nu sunt mulțumiți de modalitatea în care au fost construite noile modele de subiecte la Limba și literatura română, potrivit edupedu.ro.

Reamintim că în iulie Ministerul Educației a publicat noile modele de subiecte, pentru Evaluare Națională 2021, ce au ca model testele PISA.

Vezi MODELE de SUBIECTE pentru Evaluarea Națională 2021, publicate de Ministerul Educației

Federația mai solicită teste de antrenament construite pe tipul noilor subiecte.

Reprezentanții acesteia cer “reducerea programei pentru Evaluarea Națională 2021, ținând cont de continuitatea materiei în liceu, de faptul că semestrul al II-lea al clasei a VII-a s-a desfăşurat online, cu mari lacune privind predarea şi asimilarea materiei, a necesităţii recuperării materiei clasei a VII-a, a conţinutului stufos al programei de clasa a VIII-a, care s-ar putea desfăşura tot on-line şi nu în ultimul rând a egalităţii de şanse şi a nediscriminării faţă de generaţia precedentă care a beneficiat de scutirea materiei aferentă semestrului 2, tocmai din considerentul învățământului on-line”.

Aceștia solicită și “revizuirea modelului de subiect pentru Evaluarea Națională 2021 şi conceperea unor subiecte ‘de tranziţie’, care să facă trecerea între vechile modele şi modelele la care se doreşte să se ajungă”.

De asemenea, vor “cursuri de formare profesională pentru cadrele didactice care vor participa la corectarea lucrărilor de evaluare naţională“.

“Renunţarea la formatul tip broşură, care, prin numărul mare de pagini, are un impact psihologic negativ asupra copiilor, dat fiind faptul că nici la şcoală, pe parcursul anilor de gimnaziu, dar nici la olimpiadele şcolare nu s-a abordat această variantă de examinare – pot ajunge în criză de timp şi la descurajare văzând numărul mare de pagini”, este de asemenea una dintre revendicările federației.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 14%, în primele șase luni ale anului. Cele mai afectate domenii

Publicat

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 14% în primele şase luni comparativ cu perioada similară din 2019, ca urmare a scăderii industriei extractive (-15,2%) şi industriei prelucrătoare (-14%), potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-31,5%), industria bunurilor de capital (-21,2%), industria bunurilor intermediare (-9,0%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-6,9%) şi industria bunurilor de uz curent (-2,9%).

În iunie 2020 comparativ cu aceeaşi lună din 2019, cifra de afaceri din industrie a scăzut pe ansamblu cu 10,2%, ca urmare a declinului înregistrat în industria prelucrătoare (-10,3%) şi în industria extractivă (-6,4%).

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria energetică (-38,5%), industria bunurilor de capital (-15,4%), industria bunurilor intermediare (-4,2%) şi industria bunurilor de uz curent (-3,9%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 14,1%.

În iunie 2020 comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din industrie a crescut, pe total, cu 20,1% datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+20,7%) şi în industria extractivă (+0,2%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+40,8%), industria bunurilor de capital (+33,5%), industria energetică (+18,4%), industria bunurilor de uz curent (+14,2%) şi industria bunurilor intermediare (+10,7%).

INS precizează că informaţiile din acest comunicat de presă (iunie 2020) surprind impactul crizei COVID-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 şi a stării de alertă începând cu 17 mai 2020.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate