Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Citații false în numele Poliției și amenințări cu închisoarea, primite de cetățeni din Alba, pe email. Tentativă de înșelătorie

Publicat

Citații false în numele Poliției și amenințări cu închisoarea: Mai mulți locuitori ai județului Alba au primit pe email, citații false transmise în numele Poliției și al Interpol, prin care erau avertizați că au accesat site-uri pornografice, cu conținut explicit cu minori.

”Ca urmare a activităților dvs. desfășurate prin intermediul conexiunii dvs.la internet, poliția noastră cibernetică a detectat mai multe infracțiuni în legătură cu fluzul dvs. de date, soin sunt sancționate în conformitate cu Codul Penal, în cadrul luptei împotriva criminalității cibernetice.

Vă rugăm să luați act de citația atașată și să ne contactați cât mai curând posibil, altfel vom fi nevoiți să procedăm la arestarea dvs.”, se arată în email.

Citația oferă mai multe ”informații”, dublate de amenințări.

Citații false în numele Poliției

Un cititor Alba24 a trimis ”citația” primită și a spus că speră ca oamenii să fie atenți și să se ferească de această tentativă de fraudă.

Ulterior, victimelor acestor tentative de fraudă li se cere să trimită la o adresă de e-mail explicații legate de presupusul incident.

Dacă o fac, li se solicită plata online a unor bani reprezentând o ”amendă” pentru a evita declanșarea unui proces penal, care s-ar putea solda cu o pedeapsă cu închisoare.

Cum funcționează țeapa ”Ajută un prieten la nevoie”. Înșelătorii de inginerie socială pe rețelele de socializare. Avertisment DNSC

Emailurile și citațiile sunt scrise cu multe greșeli de ortografie și de formulare, ceea ce poate oferi indicii legate de faptul că atacatorii cibernetici sunt cel mai probabil străini.

Această tentativă de fraudă a apărut în România în urmă cu câțiva ani.

În 2022, Poliția Română a emis un avertisment pe acest subiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax