Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

City Health, aplicația mobilă care permite cetățenilor din Alba Iulia să raporteze probleme semnalate în oraș

Publicat


Cetățenii din Alba Iulia vor putea să raporteze Primăriei, direct de pe telefonul mobil, problemele semnalate în municipiu. Fie că vorbim de gunoaie depozitate în mod necorespunzător, gropi în asfalt, lucrări nesemnalizate, semafoare defecte, bunuri urbane vandalizate, defecțiuni la sistemele de utilități, marcaje șterse sau chiar blocaje în trafic și gălăgie, toate acestea vor putea fi semnalate online reprezentanților administrației locale, cu ajutorul unei soluții propuse în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018.

„City Health” le permite cetățenilor să raporteze diverse disfuncționalități și să indice cu exactitate pe hartă problemele care-i deranjează în oraș. Totodată, aceștia pot vizualiza raportările și pot vota prioritatea unor probleme.

Soluția „City Health” permite cetățenilor să raporteze și să cartografieze (indice pe hartă) problemele care-i deranjează în oraș, indiferent că vorbim de o groapă în asfalt, o clădire a cărei fațadă pune în pericol trecătorii, o bancă vandalizată în parc, gunoaie depozitate în mod necorespunzător, un semafor defect, lucrări nesemnalizate, deșeuri, poluare fonică sau congestie în trafic.

Soluția are două componente:

  • o componentă mobilă – reprezentată de aplicații native de Android și iOS
  • o platformă web disponibilă primăriei.

Cetățenii pot vizualiza propriile raportări, dar și a altor concetățeni. Pot vota problemele raportate, pot vizualiza rezoluția dată de Primărie pentru o anumită problemă. În același timp cetățenii au acces la un panou statistic despre calitatea vieții, care cuprinde date comparative cu privire la: rata criminalității în oraș, numărul de probleme raportate de cetățeni, numărul de probleme rezolvate, numărul de intervenții ale echipajelor de pompieri, poliție, salvare, calitatea aerului.

Primăria prin intermediul unei aplicații web dedicate are acces la raportările făcute de cetățeni. Aceste raportări sunt grupate pe categorii. De asemenea problemele raportate sau votate cel mai des sunt afișate prioritar. Sesizările primite pot fi însoțite de poze, sunt localizate cu exactitate pe hartă. Pot avea expeditor cunoscut sau anonim. Aplicația oferă statistici cu privire la zonele cu cele mai multe sesizări, perioada anului cu cele mai multe sesizări, departamentele cu cele mai multe sesizări care nu au fost rezolvate, etc.

Beneficii pentru oraș

Platforma City Health oferă un bun mijloc de evaluare a problemelor cu care se confruntă cetățenii orașului atunci când vorbim de infrastructură, de calitatea vieții în oraș. Cetățenii pot raporta probleme, pot vota prioritatea unor probleme deja raportate. Primăria poate prioritiza rezolvarea unor probleme în funcție de numărul de voturi. Poate fi astfel mult mai receptivă la nevoile cetățenilor. De asemenea, cetățenii pot primi informări cu privire la eventualele lucrări care se efectuează în anumite zile sau ore și care ar putea să-i afecteze, pot accesa informații cu privire la calitatea vieții: calitatea aerului, nivelul criminalității, pot accesa informații cu privire la numărul de intervenții ale pompierilor și a salvării.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. windows 10 phone

    sâmbătă, 25.11.2017 la 05:33

    Pentru sistemul de operare windows 10 phone de ce nu are ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Topul vorbitorilor de limbă engleză. Pe ce loc se clasează românii și cine este pe prima poziție

Publicat

limba engleza

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă, potrivit unui raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob. Potrivit sursei citate, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea românilor care merg în concediu cel puțin cinci zile preferă destinațiile din țară. Pe locul doi, Grecia

Publicat

Peste 40% dintre românii care locuiesc la orașe spun că preferă destinații din țară dacă merg în concediu cel puțin cinci zile. 16% dintre ei precizează că preferă Grecia, potrivit unui studiu de profil.România este preferată ca destinaţie turistică, pentru sejururi de peste cinci zile, de 41% dintre românii care locuiesc în mediul urban, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TRADIȚIILE lunii decembrie. Mituri, semnificații și sărbători, la sfârșitul anului 2019. Când va fi solstițiul de iarnă

Publicat

iarna, zapada

Finalul de an vine încărcat cu sărbători și semnificații deosebite legate de acestea. Luna decembrie este, de multe ori, cea mai așteptată, datorită ocaziilor de a oferi și primi cadouri. Este și momentul în care majoritatea dintre noi recapitulăm ceea ce s-a întâmplat în acest an și ne facem planuri pentru cel nou. Sărbătorile lunii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat

medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară. Concursul de intrare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate