Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ciugud: 10% reducere la impozite locale pentru locuitorii comunei care le plătesc online

Publicat

Locuitorii din comuna Ciugud pot beneficia de 10% reducere la plata impozitelor locale, dacă le achită prin cele patru soluții smart, anunță primăria.

Comparativ, cei care merg la ghișeu pentru plata acestora au doar 5% reducere, dacă le achită integral până în 31 martie.

”Pentru folosirea soluțiilor smart de plată, administrația locală oferă o reducere de 10% la plata impozitelor locale, achitate până la data de 31 martie 2022. În schimb, pentru persoanele care doresc să facă plățile prin ghișeul primăriei, reducerea pentru plata integrală a impozitelor locale va fi de doar 5 %.

Primăria Comunei Ciugud pune la dispoziție patru soluții smart pentru plata taxelor și impozitelor locale, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la sediul administrației locale pentru a achita, la ghișeu, obligațiile fiscale.

Comuna oferă posibilitatea de plată a taxelor și impozitelor locale prin stațiile electronice de plată, care sunt amplasate în satele comunei, o aplicație de plată dedicată pentru telefonul mobil, o soluție de plată prin platforma de servicii digitale a primăriei (Global Pay) sau prin platforma națională ghișeul.ro”, anunță primăria.

Soluții electronice de plată puse la dispoziția cetățenilor Comunei Ciugud

  • prin aplicația dedicată MobilePay Ciugud care poate fi descărcată din Google Play sau AppStore
  • ”Plătește on line” de pe site-ul Primăriei Ciugud (www.primariaciugud.ro)– buton care te direcționează la platforma cetățeanului Global Pay
  • prin platforma națională ghiseul.ro
  • prin stațiile de plată „Self Pay” amplasate satele comunei Ciugud, în Alba Iulia sau în peste 5000 de locații din țară

Stații de plată ”self pay” și ”cardul cetățeanului” la Ciugud

Ciugudul este prima și singura primărie de comună din România care oferă cetățenilor posibilitatea de plată a taxelor și impozitelor locale prin intermediul stațiilor de plată de tip „self pay”, potrivit administrației locale.

Butonul „Impozite și Taxe Primăria Ciugud” poate fi accesat pe terminalele din județul Alba direct din ecranul principal sau din categoria „Alte Servicii” – „Impozite și Taxe Primăria Ciugud” pentru  stațiile de plată din restul țării.

Plata în cadrul serviciului se poate face prin scanarea „cardului cetățeanului” (un card primit de fiecare cetățean) sau prin introducerea manuală CNP/CUI. Procesul durează 2-3 minute și este cel mai rapid mod de plată cu numerar a taxelor și impozitelor locale.

SelfPay deține o rețea de aproape 100 de stații de plată  la nivelul județului Alba și peste 5000 în țară.

Ciugud smartvillage

Ciugudul este promotor național al conceptului „smartvillage” implementând numeroase soluții inovatoare pentru a fi mai aproape de cetățean.

La Ciugud funcționează, din anul 2019, prima școală smart din mediul rural din România, iar în 2021 comuna și-a lansat și o monedă digitală – CIUGUban. Inițiativa are ca scop stimularea copiilor să se implice în colectare selectivă a ambalajelor din plastic, aluminiu și sticlă, în schimbul cărora pot primi bani pe care să îi folosească în proiecte educaționale. Pentru acest proiect, Comuna Ciugud a câștigat locul I la categoria dedicată proiectelor inovatoare în domeniul protejării mediului din cadrul conferinței internaționale „Inovație și calitate în sectorul public”, eveniment organizat în decembrie 2021 de Guvernul României prin Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Din 2020, Ciugud a devenit studiul de caz folosit de Guvernul României pentru a dezvolta conceptul „satelor inteligente”. În ultimii ani, Comuna a primit mai multe premii pentru proiectele derulate printre care și premiul Best Smart Village Project, la Gala Smart City Industry Awards.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ciuciu

    joi, 06.01.2022 at 19:08

    Cei cate nu au bani de internet, mobil, sau card,couciu ! Fain !?!

  2. Ciugudeanul

    vineri, 07.01.2022 at 17:44

    Cei care nu au un acces la internet, pot plăti la stațiile electronice de plată din sate (inclusiv cu bani cash). Dar e greu de citit tot materialul, nu???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax