Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ciugud to be true! Investiții de 6 millioane de euro: pod rutier la Șeușa și grădiniță în zona industrială

Publicat

Anul acesta, primăria comunei Ciugud se concentrează pe investiții, pentru care s-a și alocat un buget de șase ori mai mare față de anul trecut. Peste 6 mililioane de euro au fost canalizați pentru proiecte care să ajute la creșterea calității vieții cetățenilor. O grădiniță în zona de dezvoltare economică, un pod peste râul Mureș, noi piste pentru bicicliști și alte investiții vor avea loc în acest an la Ciugud, comuna campioană la capitolul atragere de fonduri europene. 

„Sărbătorim 100 de ani de România modernă, modernizând cu adevărat România. Acesta este principiul pe care l-am gândit la Ciugud. Odată cu centenarul, Ciugudul va beneficia anul acesta de cel mai mare buget de investiții din istoria comunei, undeva la peste 6 milioane de euro.(…) Despre Ciugud se spune că suntem comuna cu cele mai multe fonduri atrase. Am ajuns anul acesta să trecem de 27 de milioane de euro, e mult, e puțin, pot să vă spun că am ajuns la 9 mii de euro pe locuitor, bani europeni. Pe de altă parte, pot să spun că nu ne ajungeau veniturile noastre pe următorii 100 de ani asta în condițiile în care veniurile proprii ale comunei au crescut anul trecut, față de 2006, cu 2.741%, iar față de 2000 cu 3.000% mai mult” spune primarul comunei, Gheorge Damian.

Acesta a spuns că 2018 va fi unul foarte productiv din punct de vedere al investițiilor printre care se află construcția unui pod peste râul Mureș, o investiție de 8 milioane de lei.

Pod rutier cu două benzi la Șeușa și grădiniță în zona industrială

„În locul punții pietonale de la Șeușa va fi constuit un pod rutier cu două benzi de circulație, cu iluminat, două alei pietonale, și ajunge într-un sens giratoriu în zona de dezvoltare economică” spune Damian.

Pe un proiect cu finanțare europeană în valoare de peste 5 milioane de lei se va ridica o grădiniță cu program prelungit, cu sala de mese unde părinții vor putea lua prânzul cu cei mici. Acesta va fi aplasată în zona industrială pentru ca această zonă să crească și pentru a ajuta părinții și familiile care muncesc la una din cele peste 35 de companii să fie mai aproape de copiii lor.

Grădinița va avea 180 de locuri și va fi funcțională începând cu luna septembrie a acestui an. Tot aici se dorește ca în viitor să se constriască o școală.

Investitor nou, din Belgia

Legat de zona de dezvoltare economică, care aduce cea mai mare parte din bugetul comunei, primarul spune că o va extinde cu încă 15 hectare, dat fiind faptul că cele peste 33 de hectare sunt ocupate. Un nou investitor își va face apariția în curând aici, este vorba depsre o campani din domeniul industriei auto din Belgia.

Pentru a evita accidentele în zonă se va face o nouă bandă de circulație dar și piste de biciclete pentru cei care vor să ajungă la muncă pe „două roți”.

„Anul trecut am avut o întâlnire cu investitorii de acolo și de anul acesta s-a demarat un proiect prin care aici se va construi o nouă bandă de circulație în așa fel încât aceasta să funcționeze ca o bandă de decelerare să evităm pericolul de accindete, iar de la puntea pietonă de pe râul Mureș până la podul peste Ampoi vom crea o pistă de bicicliști pentru că ne dorim să dezvoltăm și acest segment de ultilizare a mijloacelor de transport verzi” a mai spus primarul.

În derulare sunt mai sunt și proiect de asfaltare, iluminat, un nou plan urbanistic și altele.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

ANI: Secretarul comunei Pianu, Camelia Catargiu, în conflict de interese. I se reproșează o semnătură

Publicat

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 4 persoane, anunță instituția. 

Printre acestea se află și Camelia Cristina Catargiu, secretar al Comunei Pianu, județul Alba, căreia i se reproșează un conflict de interese administrativ.

”În perioada exercitării funcției, a contrasemnat în calitate de secretar, Dispoziția din data de 09 decembrie 2020 privind constituirea comisiei de concurs și a comisiei de soluționare a eventualelor contestații la concursul de recrutare organizat în data de 8 ianuarie 2021 pentru ocuparea unei funcției publice de consilier superior, Catargiu Camelia Cristina fiind membru remunerat în comisia de concurs.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003” se arată în comunicatul ANI.

Un secretar al altei comune din județ a explicat pentru Alba24 că asemenea situații sunt întâlnite în cazul administrațiilor mici, din cauza lipsei de personal și unde abia există angajați să fie constituite comisiile.

Este praf aruncat în ochi pentru o situație minoră, este doar o problemă de procedură nerespectată.

Când e vorba de o primărie mică, uneori nu există suficienți angajați ca să te duci pe tot lanțul birocratic.

ANI ignoră situații grave de incompatibilitate, inclusiv în Alba” a spus specialistul consultat de Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Luca Petru Fățan de la CS Unirea Alba Iulia a obținut prima victorie la un campionat european de box, la cadeți

Publicat

Luca Petru Fățan, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box, la cadeți, împotriva unui englez. 

A pierdut însă lupta pentru medalie, împotriva unui tânăr de origine ucraineană.

Campionatul Europeană de Box – Cadeți se desfășoară în perioada 10-21 august în Turcia, la Erzum.

Sportivul nostru, în vârstă de 14 ani, a boxat la categoria de greutate 66 de kilograme, fiind antrenat de un an de către Andrei Dărămuș.

Progresul său în această perioadă a fost vizibil. Tânărul a câștigat multe meciuri importante.

”Calificarea, în sine, la Campionatul European de Box a reprezentat o performanță importantă.

Ne bucurăm de prima victorie, ar fi fost într-adevăr un vis să vină acasă și cu o medalie, dar suntem mulțumiți de prestație.

Continuăm pregătirea, nu ne lăsăm și la viitoarele competiții vom fi mai buni”, a spus Andrei Dărămuș.

La lotul național de box, sportivul nostru s-a aflat sub coordonarea profesorului Titi Tudor.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului, antrenorului și mult succes la viitoarele competiții.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Indicatoare rutiere de orientare spre Baza de tratament de la Ocna Mureș, achiziționate de Primărie

Publicat

Primăria Ocna Mureș a cumpărat, la finalul lunii iulie, mai multe indicatoare rutiere de orientare spre Baza de tratament, o investiție unică în Transilvania.

Vezi și VIDEO: Cum arată complexul balnear de la Ocna Mureș, care se va deschide la sfârșitul verii. Investiție unică în Transilvania

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, pe platforma SEAP, valoarea indicatoarelor fiind de 9.729 de lei, fără TVA.

Este vorba despre indicatoare rutiere pe suport metalic, respectiv:

  • indicator turier confirmarea direcțiilor de mers pe autostradă – dreptunghi 1.250 mm x 3.250 mm – 2 bucăți
  • indicator direcția spre obiectivul indicat – dreptunghi 1.250 mm x 3.000 mm – 2 bucăți
  • indicator direcția spre obiectivul indicat săgeată – 650 mm x 2.000 mm – 1 bucată

Indicatoarele includ și sistemele de prindere.

Complexul balnear de la Ocna Mureș, o investiție unică în Transilvania, va fi deschis pentru public la sfârșitul acestei veri.

Autoritățile locale și județene dau asigurări că, la final, investiția va rivaliza cu cele din Ungaria, preferate de turiștii români atât vara, cât și iarna.

Baza de tratament, cu o suprafață totală de aproximativ 6400 de metri pătrați este aproape gata.

Primarul Silviu Vințeler spune că dacă totul va merge bine, baza va fi gata la sfîrșitul lunii august, cel târziu în septembrie.

Printre lucrările importnte care mai trebuie realizate sunt montarea a două jacuzzi și a unei piscine pentru copii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Zlatna a cumpărat zece vase florale suspendate, cu prindere pe stâlpi. Cât au costat

Publicat

drona

Primăria orașului Zlatna a cumpărat marți, 16 august, prin intermediul platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), zece vase florale suspendate. 

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, valoarea totală fiind de 24.800 de lei, fără TVA (circa 5.070 de euro).

Potrivit descrierii, vasele florale suspendate sunt realizate dintr-un plastic special. Acestea sunt prevăzute cu un rezervor de acumulare supraplin apă.

Fiecare vas este compus din două jumătăți, care se îmbină în jurul stâlpului. De asemenea, vasul floral este prevăzut cu suport de prindere pe stâlpii decorativi.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax