Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ciugud to be true! Investiții de 6 millioane de euro: pod rutier la Șeușa și grădiniță în zona industrială

Publicat

Anul acesta, primăria comunei Ciugud se concentrează pe investiții, pentru care s-a și alocat un buget de șase ori mai mare față de anul trecut. Peste 6 mililioane de euro au fost canalizați pentru proiecte care să ajute la creșterea calității vieții cetățenilor. O grădiniță în zona de dezvoltare economică, un pod peste râul Mureș, noi piste pentru bicicliști și alte investiții vor avea loc în acest an la Ciugud, comuna campioană la capitolul atragere de fonduri europene. 

„Sărbătorim 100 de ani de România modernă, modernizând cu adevărat România. Acesta este principiul pe care l-am gândit la Ciugud. Odată cu centenarul, Ciugudul va beneficia anul acesta de cel mai mare buget de investiții din istoria comunei, undeva la peste 6 milioane de euro.(…) Despre Ciugud se spune că suntem comuna cu cele mai multe fonduri atrase. Am ajuns anul acesta să trecem de 27 de milioane de euro, e mult, e puțin, pot să vă spun că am ajuns la 9 mii de euro pe locuitor, bani europeni. Pe de altă parte, pot să spun că nu ne ajungeau veniturile noastre pe următorii 100 de ani asta în condițiile în care veniurile proprii ale comunei au crescut anul trecut, față de 2006, cu 2.741%, iar față de 2000 cu 3.000% mai mult” spune primarul comunei, Gheorge Damian.

Acesta a spuns că 2018 va fi unul foarte productiv din punct de vedere al investițiilor printre care se află construcția unui pod peste râul Mureș, o investiție de 8 milioane de lei.

Pod rutier cu două benzi la Șeușa și grădiniță în zona industrială

„În locul punții pietonale de la Șeușa va fi constuit un pod rutier cu două benzi de circulație, cu iluminat, două alei pietonale, și ajunge într-un sens giratoriu în zona de dezvoltare economică” spune Damian.

Pe un proiect cu finanțare europeană în valoare de peste 5 milioane de lei se va ridica o grădiniță cu program prelungit, cu sala de mese unde părinții vor putea lua prânzul cu cei mici. Acesta va fi aplasată în zona industrială pentru ca această zonă să crească și pentru a ajuta părinții și familiile care muncesc la una din cele peste 35 de companii să fie mai aproape de copiii lor.

Grădinița va avea 180 de locuri și va fi funcțională începând cu luna septembrie a acestui an. Tot aici se dorește ca în viitor să se constriască o școală.

Investitor nou, din Belgia

Legat de zona de dezvoltare economică, care aduce cea mai mare parte din bugetul comunei, primarul spune că o va extinde cu încă 15 hectare, dat fiind faptul că cele peste 33 de hectare sunt ocupate. Un nou investitor își va face apariția în curând aici, este vorba depsre o campani din domeniul industriei auto din Belgia.

Pentru a evita accidentele în zonă se va face o nouă bandă de circulație dar și piste de biciclete pentru cei care vor să ajungă la muncă pe „două roți”.

„Anul trecut am avut o întâlnire cu investitorii de acolo și de anul acesta s-a demarat un proiect prin care aici se va construi o nouă bandă de circulație în așa fel încât aceasta să funcționeze ca o bandă de decelerare să evităm pericolul de accindete, iar de la puntea pietonă de pe râul Mureș până la podul peste Ampoi vom crea o pistă de bicicliști pentru că ne dorim să dezvoltăm și acest segment de ultilizare a mijloacelor de transport verzi” a mai spus primarul.

În derulare sunt mai sunt și proiect de asfaltare, iluminat, un nou plan urbanistic și altele.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax