Connect with us
Publicitate

CUGIR

Ciupercile și fructele de pădure dintr-o zonă apropiată de Cugir, contaminate. Avertisment de la primărie pentru culegători

Publicat

Administrația locală din Cugir a transmis locuitorilor să nu adune ciuperci și fructe de pădure dintr-o zonă din jurul orașului pentru că sunt toxice.

Au fost stropite, spun reprezentanții primăriei, cu insecticide, operațiune care s-a realizat pentru combaterea unor gândaci.

Este vorba despre o rază de 3 kilometri în jurul cantonului de la Groși, adică despre o suprafață destul de mare.

”Pentru evitatea oricăror pericole privind sănătatea oamenilor, NU ADUNAȚI ciuperci sau fructe de pădure din zona Groși. Primaria Cugir, la solicitarea Ocolului Silvic Sapcea Cugir R.A., informează public că în zona cantonului Groși, pe o rază de circa 3 km, s-au executat în data de 31 iulie, stropiri cu insecticide pentru combaterea gândacilor de scoarță ai molidului (Ips Typographus) care în urma doborâturilor la specia molid, s-au înmulțit excesiv și prezintă pericol și pentru arborii sănătoși” au transmis reprezentanții instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax