Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJ Alba a dat 300.000 lei pentru repararea computerului tomograf de la Spitalul Județean de Urgenţă din Alba Iulia

Publicat

Nicoleta Cosarca - Test sinceritate Consiliul Judeţean Alba a investit 300.000 de lei pentru înlocuirea unei componente la computerul tomograf aflat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, după ce Ministerul Sănătăţii nu a transmis fondurile necesare acestei operaţiuni. Din cauza unui tub defect, echipamentul medical nu a putut fi folosit pentru investigaţii radiologice timp de 10 zile, în iunie, iar pacienţii au fost nevoiţi să se deplaseze la clinici din Cluj sau Sibiu. În acest timp, spitalul a avut de suportat costuri suplimentare pentru decontarea transportului cu ambulanţa şi contravaloarea examinării CT în alte locaţii.

Managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coșarcă, a fost prezentă la ședința CJ de vineri şi a explicat că, în perioada în care CT-ul nu a funcţionat, unitatea medicală a cheltuit cu bolnavii care au necesitat investigații radiologice suma de 20.000 de lei.

”Este o sumă consistentă, 300.000 lei, de care am avut nevoie de urgență pentru că ni s-a stricat CT-ul și asta înseamnă că 50 de investigații pe zi au trebuit să fie efectuate la Sibiu sau Cluj. A însemnat în 10 zile un efort financiar de 20.000 de lei”, a declarat managerul spitalului.

În mod normal, un tub CT are o durată de viață de doi ani (sau 400.000 de expuneri). Cel de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a fost schimbat în 2010, deci a funcționat 4 ani, timp în care s-au uitilizat 972.000 de expuneri, a precizat Nicoleta Coșarcă.

”Până să ajungem să apelăm la înțelegerea dvs. (a consilierilor judeţeni – n.r.), am făcut toate apelurile posibile. Am obținut avizul tehnic al comisiei condusă de dr. Arafat prin care se recomandă Ministerului Sănătății să ne pună la dispoziție suma necesară pentru această schimbare. Cu alte cuvinte, toată lumea ne-a promis, toți au fost foarte binevoitori dar în final nu s-a întâmplat nimic, așa ca tot Consiliul Județean este cel care ne-a salvat”, a transmis managerul consilierilor județeni.

În încheiere, Nicoleta Coșarcă a făcut o comparație: ”echivalentul rezolvării acestei probleme tehnice reprezintă consumul de medicamente al spitalului pe o lună de zile”.

Reprezentanţii spitalului au rezolvat problema tot în vară, când au ajuns la o înţelegere cu firma care a furnizat componenta, iar CJ a alocat în ultimă instanţă fondurile necesare pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax