Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJ Alba a dat 300.000 lei pentru repararea computerului tomograf de la Spitalul Județean de Urgenţă din Alba Iulia


Publicat

Nicoleta Cosarca - Test sinceritateConsiliul Judeţean Alba a investit 300.000 de lei pentru înlocuirea unei componente la computerul tomograf aflat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, după ce Ministerul Sănătăţii nu a transmis fondurile necesare acestei operaţiuni. Din cauza unui tub defect, echipamentul medical nu a putut fi folosit pentru investigaţii radiologice timp de 10 zile, în iunie, iar pacienţii au fost nevoiţi să se deplaseze la clinici din Cluj sau Sibiu. În acest timp, spitalul a avut de suportat costuri suplimentare pentru decontarea transportului cu ambulanţa şi contravaloarea examinării CT în alte locaţii.

Managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coșarcă, a fost prezentă la ședința CJ de vineri şi a explicat că, în perioada în care CT-ul nu a funcţionat, unitatea medicală a cheltuit cu bolnavii care au necesitat investigații radiologice suma de 20.000 de lei.

”Este o sumă consistentă, 300.000 lei, de care am avut nevoie de urgență pentru că ni s-a stricat CT-ul și asta înseamnă că 50 de investigații pe zi au trebuit să fie efectuate la Sibiu sau Cluj. A însemnat în 10 zile un efort financiar de 20.000 de lei”, a declarat managerul spitalului.

În mod normal, un tub CT are o durată de viață de doi ani (sau 400.000 de expuneri). Cel de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a fost schimbat în 2010, deci a funcționat 4 ani, timp în care s-au uitilizat 972.000 de expuneri, a precizat Nicoleta Coșarcă.

”Până să ajungem să apelăm la înțelegerea dvs. (a consilierilor judeţeni – n.r.), am făcut toate apelurile posibile. Am obținut avizul tehnic al comisiei condusă de dr. Arafat prin care se recomandă Ministerului Sănătății să ne pună la dispoziție suma necesară pentru această schimbare. Cu alte cuvinte, toată lumea ne-a promis, toți au fost foarte binevoitori dar în final nu s-a întâmplat nimic, așa ca tot Consiliul Județean este cel care ne-a salvat”, a transmis managerul consilierilor județeni.

În încheiere, Nicoleta Coșarcă a făcut o comparație: ”echivalentul rezolvării acestei probleme tehnice reprezintă consumul de medicamente al spitalului pe o lună de zile”.

Reprezentanţii spitalului au rezolvat problema tot în vară, când au ajuns la o înţelegere cu firma care a furnizat componenta, iar CJ a alocat în ultimă instanţă fondurile necesare pentru acoperirea acestor cheltuieli.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Podul de peste Mureș, de la ieșirea din Alba Iulia, intră iar în reparații. Când se vor executa lucrările

Publicat

La nici un an de la terminrea lucrărilor de reabilitare a carosabilului care aproape au paralizat traficul la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, podul de peste Mureș intră iar în reparații. 

Rosturile de dilatație, cârpite anul trecut cu puțin asflat, s-au dovedit a fi o lucrare de mântuială, iar problemele au început să reapară în urma cu aproape o lună.

Acum, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a declarat într-o postare pe Facebook că lucrările de reparații asupra podului vor reîncepe de miercuri și se vor desfășura doar noaptea. Mai mult, acesta a mai precizat că toată lucrarea va dura doar 10 zile.

VEZI ȘI: FOTO ȘTIREA TA: Rosturi fără rost, la podul de peste Mureș, de la intrarea în Alba Iulia. Au crăpat la un an de la reparații

”În prima faza, intervenția de schimbare a rosturilor de dilatație o vor face cei de la Regionala Cluj- Drumuri Naționale.

Firma TKT a comandat rosturile de dilatație definitive, din beton, pentru înlocuirea celor de mântuială”, a scris Roman pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Grindină și ploaie torențială la Răhău. SVSU a intervenit pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor

Publicat

Luni seara a fost ploaie torențială însoțită de grindină, la Răhău – Sebeș.

Potrivit reprezentanților Primăriei, apa a intrat și în curțile oamenilor, astfel încât voluntarii de la SVSU au intervenit unde a fost nevoie.

Județul Alba s-a aflat sub Cod Portocaliu de furtună, însă nu și zona Alba Iulia – Sebeș, chiar dacă aici a plouat torențial, luni seara.

La Răhău, grindina ar fi făcut și pagube în gospodăriile oamenilor.

sursă foto: Facebook (Dorin Nistor)

 

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

UPDATE FOTO: ACCIDENT MORTAL în Lunca Mureșului. Un bărbat a murit prins sub un tractor care s-a răsturnat

Publicat

Un bărbat de aproximativ 43 de ani a murit, luni seara, după ce un tractor s-a răsturnat, în Lunca Mureșului. A rămas prins sub utilaj, iar forțele de intervenție au constatat decesul, bărbatul având leziuni incompatibile cu viața.

UPDATE 1, ora 21.42: Bărbatul, de aproximativ 43 de ani, nu a mai putut fi salvat. Avea leziuni incompatibile cu viața, transmite ISU Alba. Acesta a fost scos de localnici, înainte să ajungă forțele de intervenție, de sub tractorul ce era răsturnat într-un șanț colector.

Știrea inițială

O persoană a fost rănită într-un accident de tractor, la Lunca Mureșului, luni seara.

Din primele date, potrivit ISU Alba, aceasta este prinsă sub utilaj.

La fața locului s-au deplasat echipaje ISU (Detașamentul Aiud) cu modul de descarcerare și de la Ambulanță (SAJ Alba).

UPDATE: Potrivit ISU Alba, este vorba despre un bărbat, care ar fi rănit grav.

sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

LISTA actualizată a țărilor ”zonă verde” pentru care nu este nevoie de carantină sau izolare, la sosirea în România

Publicat

vama

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni  Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7 iulie.

LISTA țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor (asimptomatice) care sosesc în România din acestea:

1. BULGARIA

2. MONACO

3. CROAȚIA

4. REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ȘI AL IRLANDEI DE NORD

5. CEHIA

6. POLONIA

7. AUSTRIA

8. ISLANDA

9. ELVEȚIA

10. SPANIA

11. FRANȚA

12. BELGIA

13. GERMANIA

14. SLOVENIA

15. DANEMARCA

16. ȚĂRILE DE JOS

17. ITALIA

18. NORVEGIA

19. SLOVACIA

20. IRLANDA

21. LIECHTENSTEIN

22. GRECIA

23. CIPRU

24. FINLANDA

25. MALTA

26. LITUANIA

27. UNGARIA

28. ESTONIA

29. LETONIA

30. ANDORRA

31. INSULELE FEROE

32. VATICAN

Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor (asimptomatice) care sosesc în România din acestea

1. CANADA

2. MAROC

3. ALGERIA

4. AUSTRALIA

5. RWANDA

6. URUGUAY

7. JAPONIA

8. COREEA DE SUD

9. GEORGIA

10. NOUA ZEELANDĂ

11. TUNISIA

12. THAILANDA

surse: Grupul de Comunicare Strategică, cnscbt.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate