Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJ Alba aprobă contractul-cadru de delegare a gestiunii serviciului public județean de transport persoane prin curse regulate

Publicat

Consilierii județeni votează în ședința din 30 mai aprobarea Contractului-cadru de delegare a gestiunii serviciului public județean de transport persoane prin curse regulate. Acesta va fi valabil în perioada 1 iunie – 21 decembrie 2013.

Aprobarea acestui contract este necesară deoarece documentul-cadru va sta la baza încheierii contractelor de delegare a gestiunii serviciului de transport județean de persoane ce se vor încheia cu operatorii de transport rutier prestatori ai serviciului.

Consiliul Judeţean Alba a prelungit în ședința din 25 aprilie valabilitatea programului de transport public judeţean de persoane până în 31 decembrie. Actualul program de transport urma să expire în 30 aprilie, iar traseele cuprinse în acesta trebuiau atribuite operatorilor de transport rutier desemnaţi câştigători în urma procedurii electronice.

Întreaga procedură a fost anulată de Curtea de Apel Piteşti, care a suspendat ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor privind atribuirea criteriilor de evaluare ale operatorului de transport până la soluţionarea pe fond a cauzei.

Sentinţa Curţii de Apel Piteşti este executorie de drept şi produce efecte juridice faţă de toate persoanele cărora ordinul li se adresează: “În prezent, procedura de atribuire a traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate de trafic judeţean este în imposibilitatea de a se realiza având în vedere lipsa actului juridic care stabileşte criteriile de evaluare, punctajele şi metodologia de punctare aplicabile operatorului de transport, act care stă la baza atribuirii traseelor şi implicit a licenţelor de traseu. Urmare a acestei situaţii, Guvernul României a adoptat OUG nr 30 din 16 aprilie 2013 potrivit căreia, pentru asigurarea continuităţii serviciului de transport, actualele programe de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, cu termen de valabilitate până la data de 30 aprilie 2013, îşi menţin valabilitatea până la 31 decembrie 2013″, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Revenim cu detalii din ședința de CJ de joi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax