Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CJ Alba, partener în organizarea Zilei Naţionale a României la Bruxelles, în 6 decembrie. Expoziţie de produse tradiţionale şi concert de colinde

Publicat

dumitrel

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba sunt invitaţi de Ambasada Belgiei să participe la organizarea unui eveniment în 6 decembrie, la Bruxelles, cu ocazia Zilei Naţionale a României. O delegaţie a CJ formată din preşedintele Ion Dumitrel, vicepreşedintele Alin Cucui şi alţi 10 reprezentanţi de la Centrul de cultură „Augustin Bena” Alba, Fundaţia Inter Art Aiud şi Asociaţia Producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice „Alba Transilvania” va reprezenta judeţul la această manifestare. Consilierii judeţeni votează joi aprobarea acestei participări.

„Importanţa sărbătoririi Zilei Naţionale a României, cu încărcătura sa istorică deosebit de importantă pentru judeţul Alba, impune organizarea unor manifestări care să rămână în conştiinţa românilor de pretutindeni, dar mai ales să contribuie la promovarea şi întărirea identităţii unui spaţiu bogat în resurse turistice şi culturale, bine definit în trecutul poporului român.

Ambasada României în Regatul Belgiei adresează judeţului Alba – Consiliului Judeţean Alba, invitaţia de a fi partener în organizarea, la Bruxelles, a unui eveniment pentru a sărbători Ziua Naţională a României”, se precizează în raportul proiectului de hotărâre ce va fi supus la votul consilierilor judeţeni.

De asemenea, se menţionează că, pe lângă marcarea acestui moment deosebit de important în istoria naţională, evenimentul are ca scop promovarea potenţialului turistic şi cultural al judeţului Alba, precum şi valorizarea tradiţiilor şi obiceiurilor locale, prin intermediul unei expoziţii de artă plastică românească, al unui concert de colinde şi de muzică folclorică şi al unei prezentări de gastronomie tradiţională.

Toate acestea se realizează şi prin implicarea Centrului de cultură „Augustin Bena” Alba, Fundaţiei Inter Art Aiud şi Asociaţiei Producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice „Alba Transilvania”.

Printre invitaţii la eveniment se numără membri ai comunităţii româneşti din Belgia, români care lucrează în instituţiile europene, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bruxelles, autorităţi locale, dar şi membri ai asociaţiilor belgiene care desfăşoară parteneriate cu asociaţii din România, inclusiv din judeţul Alba.

Numărul de persoane din aparatul de specialitate al CJ Alba care vor participa la evenimentul de la Bruxelles va fi majorat de la 2 la 12, iar nominalizarea lor se va face prin dispoziţia preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. un el

    miercuri, 20.11.2013 at 20:19

    FARA MUNCA FUNDATIEI INTER ART AIUD -REPREZENTATA DE STEFAN BOLOGNU NU S-AR FI CONCRETIZAT. RESTUL SUNT NISTE SCAIETI…OBISNUITI SA TRAGA SPUZA PE TURTA LOR. FELICITARI DOMNULE AMBASADOR BOLOG.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax